Bereidingstijd
20 minuten
Ingrediënten en benodigdheden
- 16 plakjes pekelvlees (dun gesneden)
- 8 eetlepels pijnboompitten
- 3 tomaten (pomodori)
- 6 augurken (zoetzuur)
- 1 blikje asperge (groen of wit, 160 g uitlekgewicht)
- 6 eetlepels mayonaise
- 3 eetlepels Italiaanse kruiden (gedroogd of diepvries)
- 2 eetlepels citroensap
- 200 g tagliatelle (gekookt)
Bereidingswijze
- Houd 4 plakjes pekelvlees apart en snijd de rest in smalle reepjes.
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan goudbruin. Laten afkoelen.
- Snijd 1 tomaat in 4 partjes en snijd de rest in stukjes.
- Snijd de augurken in dunne plakjes.
- Laat de asperges uitlekken, houd er 8 apart en snijd de rest in stukjes van ca. 3 cm.
- Meng de mayonaise in een grote schaal met kruidenmix.
- Bestrijk de plakjes pekelvlees elk met een theelepel van het mayonaisemengsel, leg er 2 asperges op en rol ze op.
- Meng de rest van het mayonaisemengel met het citroensap, de tagliatelle, de reepjes pekelvlees, de stukjes tomaat, de plakjes augurk (houd een stuk of 8 plakjes apart voor de garnering), de stukjes asperge en de pijnboompitjes.
- Verdeel de salade over 4 afsluitbare bakjes en leg op elk een pekelvleesrolletje, een partje tomaat en wat plakjes augurk.
