Lekker uitgebreid kokkerellen, met dit klassieke Vleeschwaar stoofpotje zet je zeker iets moois en heerlijks op tafel!
Een klassieker!
Bereidingstijd
Bereiden:
25 minuten
Wachttijd:
40 minuten (oven)
90 minuten (laten pruttelen op laag vuur)
Boodschappenlijst
Ingrediënten voor 4 personen
- 2 stuks Fries droge worst
- 1 Drents droge worst
- 1 Groninger droge worst
- 100 gram katensprek
- 4 tenen knoflook
- 1 ui
- 2 pastinaken
- 1 courgette
- 4 wortelen
- 800 ml water met een ½ blokje runderbouillon
- 200 ml rode wijn
- 3 eetlepels balsamicoazijn
- 1 eetlepel tomatenpuree
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel venkelzaad
- 4 takken tijm
- snuf peper
- 750 gram roseval aardappelen
- 4 takken rozemarijn
- 4 tenen knoflook
- Verwarm de oven voor op 190 graden
Stappenplan
Stap 1: Verspreid de aardappelen over een bakplaat en besprenkel ze met olijfolie. Kneus 4 tenen knoflook en leg ze bij de aardappelen, rits 2 rozemarijn takjes boven de aardappelen en leg de overige 2 er in zijn geheel bij. Voeg wat peper en zout toe en schuif de aardappelen voor 30-40 minuten in de oven. Keer na 20 minuten de aardappelen om en leg de plakken katenspek bij de aardappelen.
Stap 2: Snijd de droge worsten, de pastinaken, de ui, de courgette en de wortelen in kleine blokjes.
Stap 3: Plaats een stevige pan op het fornuis en smelt hier een klontje boter in. Voeg hier de blokjes droge worst aan toe. Bak ze in 5 minuten aan en haal de worstjes dan weer uit de pan met behulp van een schuimspaan. Voeg vervolgens de ui, het venkelzaad, de tijm en de knoflook toe. Fruit het even en voeg dan de bloem toe. Roer tot de bloem oplost.
Stap 4: Voeg de runderbouillon, de rode wijn, de tomatenpuree en het balsamicoazijn toe. Roer het goed en voorzichtig door, zodat het een geheel wordt. Nu kun je de stukjes worst, de wortelen de stukjes pastinaak en de stukjes courgette toevoegen. Breng het zachtjes aan de kook zodat de saus indikt. Laat het 1,5 uur met de deksel op de pan oplaag vuur pruttelen.
Stap 5: Serveer de stoofpot samen met de rozemarijn aardappelen.
Stap 6: En smullen maar!
Share this Post