Van Charlot Veenstra

Zelfgemaakte minirollades om je vingers bij af te likken.

vleeschwaar-recept-vleeswaren-italiaanse-mini-rollade-rauwe-ham

Rol je rollade

Bereidingstijd

30-60 minuten (baktijd 15 minuten)

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 8 plakjes rauwe ham
  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 el zongedroogde tomatentapenade
  • 1 bol mozzarella (à 125 gram), in plakjes
  • 1 snufje peper
  • 2 el olijfolie
  • 250 g tagliatelle
  • 250 g haricots verts, schoongemaakt
  • 2 el pijnboompitten
  • 75 g rucola
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 snufje zout
  • 4 cocktailprikkers
  • 1 ingevette ovenschaal

Stappenplan

Stap 1: Verwarm de oven voor tot 160 C.
Stap 2: Leg 2 plakjes ham op het werkvlak en leg er een schnitzel op. Besmeer dit met tapenade. Leg er 1 plakje mozzarella op en bestrooi het geheel met peper naar smaak.
Stap 3: Rol het vlees in de ham op en zet het vast met een prikker.
Stap 4: Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de rollades rondom bruin aan. Leg ze in de ovenschaal en bak de rollades in de voorverwarmde oven in 15 min. verder gaar.
Stap 5: Kook ondertussen de tagliatelle (volgens de aanwijzingen op de verpakking) en de haricots beetgaar.
Stap 6: Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
Stap 7: Giet de tagliatelle af en meng dit met de haricots verts, de rucola, de pijnboompitten en extra vierge olijfolie.
Stap 8: Voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveren: Verdeel de tagliatelle over de borden en leg er een mini-rollade bij.

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra