Cranberry compote, de licht zoete saus met een vleugje citrus is perfect voor op de borrelplank en heerlijk bij vlees(waar). Gekruid met gember en gemalen korianderzaad, lang houdbaar én super makkelijk te maken. Smakelijk!
Bereidingstijd
Bereiden: 20 minuten
Ingrediënten en benodigheden
- 350 gr gewassen cranberries (vers of bevroren)
- 1 eetlepel geraspte sinaasappelschil
- 250 ml sinaasappelsap
- 2 eetlepels sinaasappellikeur (of 1 eetlepel sinaasappelextract voor de alcoholvrije versie)
- 1 stuk verse gember van 3 cm, geschild
- 175 ml honing
- ½ theelepel gemalen korianderzaad
Bereidingswijze
- Doe alle ingrediënten behalve de cranberries in een steelpan en zet het op een middelhoog vuur
- Breng het mengsel al roerend aan de kook. Zodra het mengsel kookt voeg je de cranberries toe.
- Laat de saus 10 tot 15 minuten inkoken. Haal de pan van het vuur zodra de meeste cranberries open zijn geknapt.
- Verwijder het stuk gember voorzichtig.
- Tijd om te serveren!
Tip: Je kunt de compote gerust invriezen. Het blijft tenminste 6 maanden goed in de vriezer.
Ben je benieuwd naar nog meer lekkere recepten? Op deze pagina vind je veel lekkers! Of volg ons op Instagram of Facebook.