Een overheerlijk kruidig broodje die (zoals Francesca het zelf zegt) heerlijk smaakt op ieder moment van de dag, dus óók bij het ontbijt! Wij zeggen alvast njang switie, oftewel eet smakelijk.
Óók voor het ontbijt!
Bereidingstijd
Bereiden: 15 minuten
Wachttijd: 15 minuten (stoven)
Boodschappenlijst
- Kipfilet (stuk)
- Zonnebloemolie
- Maggiekruid (lavas)
- Selderij
- Snufje gemalen piment
- Snufje zwarte peper
- Ketchup
- 1 ui
- 1 teentje knoflook
- 2 tomaten
- 1el plantaardige olie
- 1 klein (Surinaams) maggiblokje
- 25ml water
Stappenplan
Stap 1: Snijd de kipfilet en de tomaat in blokjes, en snijd de ui en de knoflook fijn.
Stap 2: Fruit de knoflook en de ui in wat zonnebloemolie.
Stap 3: Voeg zodra de knoflook en de ui gefruit zijn een theelepel piment, het maggieblokje en zwarte peper naar smaak toe.
Stap 4: Zodra de kruiden goed gemengd zijn voeg je 4 eetlepels ketchup toe.
Stap 5: Voeg vervolgens de kip toe en laat het op een laag vuurtje 15 minuten lang pruttelen.
Stap 6: Hak ondertussen de lava en selderij met steeltjes en al fijn en roer die door de kip.
Stap 7: Schep de kip op de broodjes en smullen maar.
Share this Post