Van Charlot Veenstra

Dit recept voor bleekselderijsoep met krokant ontbijtspek is vullend en verwarmend. Serveer hem voor de lunch met een stukje versgebakken brood of met een salade voor het avondeten.

Voor 4 personen heb je nodig:

  • 2 groentebouillonblokjes
  • 8 stengels bleekselderij
  • 1 grote, kruimige aardappel
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 3 eetlepels crème fraîche

soep spek

De stappen:

  • Snij de bleekselderij in halve maantjes.
  • Schil de aardappel en snij deze in blokjes.
  • Doe de bleekselderij, aardappel, bouillonblokjes en 1 liter kokend water in een soeppan en laat 20 minuten op middelhoog vuur koken.
  • Bak de ontbijtspek in een koekenpan krokant
  • Voeg de crème fraîche toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep
  • Schenk de soep in een soepkom en leg daar twee plakjes ontbijtspek op

Dit recept, én twee andere, vind je op de website van Chicks Love Food. Eetsmakelijk!