Dit recept voor bleekselderijsoep met krokant ontbijtspek is vullend en verwarmend. Serveer hem voor de lunch met een stukje versgebakken brood of met een salade voor het avondeten.
Voor 4 personen heb je nodig:
- 2 groentebouillonblokjes
 - 8 stengels bleekselderij
 - 1 grote, kruimige aardappel
 - 8 plakjes ontbijtspek
 - 3 eetlepels crème fraîche
 

De stappen:
- Snij de bleekselderij in halve maantjes.
 - Schil de aardappel en snij deze in blokjes.
 - Doe de bleekselderij, aardappel, bouillonblokjes en 1 liter kokend water in een soeppan en laat 20 minuten op middelhoog vuur koken.
 - Bak de ontbijtspek in een koekenpan krokant
 - Voeg de crème fraîche toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep
 - Schenk de soep in een soepkom en leg daar twee plakjes ontbijtspek op
 
Dit recept, én twee andere, vind je op de website van Chicks Love Food. Eetsmakelijk!
