Dit recept voor bleekselderijsoep met krokant ontbijtspek is vullend en verwarmend. Serveer hem voor de lunch met een stukje versgebakken brood of met een salade voor het avondeten.
Voor 4 personen heb je nodig:
- 2 groentebouillonblokjes
- 8 stengels bleekselderij
- 1 grote, kruimige aardappel
- 8 plakjes ontbijtspek
- 3 eetlepels crème fraîche
De stappen:
- Snij de bleekselderij in halve maantjes.
- Schil de aardappel en snij deze in blokjes.
- Doe de bleekselderij, aardappel, bouillonblokjes en 1 liter kokend water in een soeppan en laat 20 minuten op middelhoog vuur koken.
- Bak de ontbijtspek in een koekenpan krokant
- Voeg de crème fraîche toe en pureer met een staafmixer tot een gladde soep
- Schenk de soep in een soepkom en leg daar twee plakjes ontbijtspek op
Dit recept, én twee andere, vind je op de website van Chicks Love Food. Eetsmakelijk!