Van Charlot Veenstra

Aardpeer in risotto? Het kan en het is lekker. Dat bewijzen ze bij Culy.nl met hun recept voor Aardpeer risotto met Serranoham. Voor 4 personen heb je nodig:

  • 1,2 liter groentebouillon
  • 400 gram risottorijst
  • 1 sjalotje, fijn gesnipperd
  • 1 teentje knoflook, fijn gesnipperd
  • 500 gram aardpeer, geschild en in schijfjes
  • 4 plakken Serranoham
  • Scheut witte wijn
  • 80 gram Parmezaanse kaas, gemalen (+extra)
  • 50 gram ongezouten boter

risotto serranoham vleeswaar

 

 

Stappenplan:

  • Verwarm de boullion in een pan
  • Bak in een tweede pan de knoflook en sjalot in olijfolie tot ze glazig zijn. Voeg de schijfjes aardpeer toe en bak deze tot ze zacht zijn.
  • Doe de risottorijst in de tweede pan en bak aan tot de rijstkorrels glazig zijn.
  • Blus af met een scheut witte wijn en laat dit koken tot de wijn verdampt is.
  • Voeg (soep)lepel bij (soep)lepel de bouillon toe aan de tweede pan en laat deze opnemen door de rijst. Blijf ondertussen goed roeren.
  • Doe de boter en de parmezaanse kaas erbij zodra de rijst gaar is (na ongeveer 25 minuten).
  • 2 plakken serranoham mogen in kleine stukjes gesneden door de risotto heen. Bak de overige vier plakken in een koekenpan krokant en gebruik die samen met wat extra parmezaanse kaas als garnering op het gerecht.

Risotto maken vergt altijd een beetje geduld maar dan heb je ook wat. Eetsmakelijk!