Van Vleeschwaar

YES! Het seizoen van de koningin der groente is weer begonnen! Ook wel het witte goud genoemd. We hebben het natuurlijk over de asperge. Een van de laatste échte Nederlandse seizoensgroenten. Hieronder geven wij drie lekkere recepten met asperges en vleeswaren. Tijd om de keuken in te duiken!

 1. Asperges met ham en ei

  Dit is toch wel één van de klassiekers. Een aantal gekookte asperges, plakjes aspergeham (of achterham) en een zacht gekookt eitje. Je kunt er nog voor kiezen om dit gerecht af te maken met zelfgemaakte jus van gesmolten roomboter.

  Asperges met aspergeham

 2. Groene asperges met rauwe ham in bladerdeeg

  Dit recept is ideaal als hapje of als lunch. Het enigste dat je nodig hebt zijn groene asperges, rauwe ham en bladerdeeg. Leg de rauwe ham en de groene asperges diagonaal over de plakjes bladerdeeg. Ongeveer 2 asperges per hapje. Je kunt ook nog variëren met serranoham, spek of bijvoorbeeld parmaham. Vouw de punten van het deeg naar binnen. Zet de hapjes vervolgens 15 minuten op 180 graden in de oven. Laat ze even afkoelen en smullen maar!

 3. Wrap met asperges en rosbief

  In dit recept gebruiken we gegrilde asperges. Dit kun je heel gemakkelijk doen in een grillpan of een grill-apparaat. Zodra je de asperges gegrild hebt, smeer je de wrap in met verse pesto. Beleg hem daarna met veldsla, plakjes rosbief, tomaatjes, pecannoten en de gegrilde asperges. Een combinatie die je waarschijnlijk niet zo snel zelf verzint, maar wij kunnen garanderen dat je het niet bij één wrap zult laten!

Winnaar lekkerste aspergeham 2021

Wist je dat er door het Brabants Asperge Genootschap ieder jaar een winnaar bekend wordt gemaakt voor de verkiezing van de lekkerste Brabantse Aspergeham? Dit jaar is Thomas Koppens vleeswaren uit Someren de winnaar!

Ga jij zelf ook aan de slag met een recept met asperges en vleeswaren? Vergeet het niet met ons te delen via Instagram of Facebook!