Van Vleeschwaar

Ben je op zoek naar lekkere hapjes voor een kinderfeestje of traktatie voor op de opvang of op school? Of zoek je leuk én smakelijk tijdverdrijf tijdens de schoolvakantie? Met deze 3 vrolijke traktaties met vleeswaren scoor je gegarandeerd bij je (klein)kinderen en jonge gasten! Laat ze zelf meehelpen met de bereiding en het is helemaal een feestje in de keuken!

Worstmuisjes

Ingrediënten
5 plakken boterhamworst (à 100 gram, ca. 1 cm dik)
1 tube smeerkaas (eventueel met kruiden)
75 g rozijnen (ca. 90 stuks)
15 zoute sticks
1 zak Bugles (nacho cheese à 100 gram)

Bereiding (voor 30 traktaties)
Snijd elke plak boterhamworst in zes punten. Plak met behulp van smeerkaas op elke worstpunt twee rozijnenoogjes en een rozijnenneusje. Halveer de zoute cocktailsticks. Steek in elke worstpunt een zoute stick als staart en twee Bugles als oortjes.

Tip!
Laat kinderen helpen met het bevestigen van het staartje en de oortjes van de muisjes.
Maak de worstmuisjes kort voor gebruik, dan blijven de oortjes en het staartje lekker knapperig.

Worstfrietjes

Ingrediënten
800 g boterhamworst (plakken van ca. 1 cm dik)
20 vouwblaadjes (gekleurde)
1 rol plakband
1 rol bakpapier

Bereiding (voor 20 traktaties)
Snijd de worst in ‘frietjes’ van ca. 5 mm. Knip vierkanten van 13 cm bij 13 cm uit het bakpapier. Vouw van de velletjes bakpapier met daaromheen een vouwblaadje 20 puntzakjes en plak ze dicht. Vul de puntzakjes met de boterhamworstreepjes.

Tip!
Knip van twee eierdozen de deksels af, maak gaten in de ‘holletjes’ en laat de dozen door de jarige in een feestelijke kleur verven. Plaats de puntzakjes in de ‘holletjes’ om makkelijk uit te delen.

Worstsnoetjes

Ingrediënten
20 plakken worst (Gelderse worst, ca. 30 g elk)
2 knakworsten
20 zonnebloempitten (of zoute stokjes in kleine stukjes)
40 Bugles nacho cheese
40 rozijnen
40 cocktailprikkertjes

Bereiding (voor 20 traktaties)
Snijd in elke plak worst 2 kruisjes op de plek van de ogen. Stop in elk kruisje een rozijntje als oogjes. Snijd de knakworstjes in 20 plakjes. Leg op de plek van de neus een plakje knakworst met twee zonnebloempitjes of zet vast met 2 (stukjes) zoute stokjes. Prik de cocktailprikkertjes op de plaats van de oren boven in de worst en zet de Bugles erop.

Tip!
Kleuters kunnen deze worsttraktatie (met een beetje hulp) heel goed zelf klaarmaken. Leg de worstsnoetjes op een niet te zware, versierde aluminiumschaal of dienblad om uit te delen.