Begint het met een W en eindigt het op ORST? Dan ga je er tijdens deze workshops alles over leren!
Wij willen je de worsten, oftewel woorden natuurlijk niet in de mond leggen, maar deze workshops zijn helemaal smaaktastisch! Van kookworst tot braadworst, en van leverworst tot chipolata: Je leert geheel eigenhandig allerlei soorten worsten draaien tijdens deze fantastische workshops.
De leermeester
De workshops worden gegeven door professioneel worstendraaier meneer Wateetons. Wablief, door wie? Door de enige echte meneer Wateetons [wat-eet-ons]! Meneer Wateetons is gelicenceerd worsten-aficionado en professioneel worstendraaier. Daarnaast is meneer auteur van meerdere kookboeken, tikt hij onwijs leuke stukjes voor o.a ELLE eten en wordt zijn eigen blog bejubeld door de NRC, Trouw en zelfs de Playboy. Een ware specialist dus!
De workshops
Er zijn twee workshops: ‘Droge Worst maken’ en ‘Worst maken voor gevorderden’:
Droge worst maken
Door de jaren heen heeft meneer Wateetons honderden ‘gewone burgers’ omgeschoold tot worstenmaker. Als rookie ben je bij deze workshop dus helemaal op de goede plek. Middels een college (inclusief heuse worstenpowerpoint!) worden je alle ins & outs van het worstendraaien bijgebracht. Vervolgens zet je de smaakpapillen aan het werk tijdens een fijne worst-‘tasting’ en tot slot leer je hoe je helemaal zelf je eigen worst draait.
Worst maken voor gevorderden
Is de kunst van het worsten maken allang gesneden worst/koek voor jou? Dan is deze workshop de perfecte aanvulling op je klassieke worst-scholing. Je leert hier alles over bloedworst, leverworst en kookworst. Na het doorlopen van deze cursus kun je jezelf een echte worstenspecialist noemen!
Data
- Woensdagavond 21 oktober
Droge worst maken - Woensdagavond 23 oktober
Droge worst maken - Woensdagavond 25 november
Worst maken voor gevorderden
Op de website van Wateetons is een up-to-date overzicht te vinden van data te vinden.
Locatie
Boergondineren
Liergouw 78A, Amsterdam Noord
Op de website van Boergondineren vind je een routebeschrijving.