’t Veerhuis, Den Helder

Ons favoriete broodje: Het twaalf-uurtje

Op de dijk
We hebben de zaak, waar ik toen al 12 jaar werkzaam was, in 1998 overgenomen van de vorige eigenaar. We hebben allebei een totaal andere achtergrond, maar werkten naast onze studies in Lands End en vonden dit zo leuk dat we het zijn blijven doen. Onze zaak is vooral bijzonder omdat deze zich op de dijk bevindt, met prachtig uitzicht over het Marsdiep en de Noordzee. Er komen hier dan ook veel verschillende bezoekers, zowel uit de regio als toeristen en natuurlijk zakelijke gasten.

Vleeschwaar hotspot
Twaalfuurtje
Het Twaalfuurtje is een soort broodmaaltijd met verschillende soorten beleg, een kroket en een bol huzarensalade. Het beleg wordt altijd vers gesneden en varieert van tijd tot tijd, maar er zit altijd achterham, zelfgebraden rosbief en een worstsoort bij. Deze vleeswaren komen bij Strogoff uit Schagen vandaan en we combineren het beleg met vers brood van de plaatselijke bakker Dunselman.

Vleeschwaartip
De tip van de chef is: hoe verser, hoe beter. Dus alles wordt bij ons à la minute vers van het blok gesneden.

Vleeschwaar_hotspot-0137 Vleeschwaar_hotspot-0127  Vleeschwaar_hotspot-0054 Vleeschwaar_hotspot-0151