Van admin

De Broodbode, Hengelo / Enschede / Deventer

Ons favoriete broodje: Toscaanse kip

Dagvers en huisgemaakt
Na vele jaren in de horeca en een hoofd boordevol ideeën, besloten we in 2009 voor onszelf te beginnen. Brood bakken was inmiddels een uit de hand gegroeide hobby. Met een kleine tweedehands deegkneder en een vloeroven besloten we dagelijks vanuit onze omgebouwde schuur brood te gaan bakken, beleggen en bezorgen bij bedrijven. Het bleek een schot in de roos. Na 15 maanden was de Broodbode uit de schuur gegroeid en namen we de stap naar de winkelruimte aan de Brinkstraat, midden in een jaren ’30 woonwijk in Enschede. Op deze plek hebben we ons kunnen ontwikkelen tot wie we nu zijn: een ambachtelijke lunchbedrijf met focus op bezorging, en eerlijke producten bereid door mensen die elke dag weer met passie en plezier klaar staan voor iedereen die zin heeft in een lekker broodje! Je vindt de Broodbode inmiddels op vier plekken in Oost Nederland: twee in Enschede, in Hengelo en Deventer.

Volgens de laatste foodtrends
Het lekkerste brood komt van de warme bakker, dat vinden wij van de Broodbode ook. Daarom stoppen we de meeste tijd in het zelf maken van ons brood. Op de meest ambachtelijke wijze en met de allerbeste grondstoffen. In onze steenoven bakken we de ciabatta’s en focaccia’s die we vervolgens beleggen met de beste ingrediënten. Altijd dagvers en huisgemaakt! Dat geldt ook voor onze andere producten, als dranken en beleg, die altijd vers zijn en zoveel mogelijk huisgemaakt. Eerlijke en biologische producten hebben altijd onze voorkeur. Door dit streven, een actueel aanbod dat aansluit bij food trends, én een mooie presentatie, spreken we een breed publiek aan. We zoeken steeds de balans tussen klassiekers als beenham met mosterd-honing enerzijds en de nieuwere veganistische broodjes met bijvoorbeeld avocado-tahin mousse anderzijds. Altijd verrassend lekker is ons handelsmerk!

Vleeschwaar_hotspot-0799
Toscaanse tip
Ons broodje Toscaanse Kip is een creatie van een van onze medewerkers die ook onze tweewekelijkse weekspecial bedenkt. De Toscaanse kip is uiteraard het lekkerst op een focaccia en wordt belegd met een huisgemaakte Toscaanse spread die in hoge mate de smaak bepaald in combinatie met onze Italiaans gemarineerde kippenborstfilet en zongedroogde tomaat on top! De fijngesneden ijsbergsla geeft een frisse bite aan dit heerlijke broodje.

Tip van de chef
Persoonlijk hou ik enorm van Zuid- Europese vleeswaren. Een van mijn meest favoriete beleggingen is een meergranenbrood met rucola, Parmaham, gorgonzola, plakjes gegrilde peer en daarover balsamicostroop. Een explosie van zuur, zoet, en zout echt een topper!

Vleeschwaar_hotspot-0828 Vleeschwaar_hotspot-0741 Vleeschwaar_hotspot-0811 Vleeschwaar_hotspot-0743