Van 24Kitchen

Vleeschwaar-vleeswaren-kabeljauw-omwikkeld-met-rookvlees-recept-17

Vind jij witvis een beetje flauw van smaak? Geef jouw kabeljauw dan wat extra power met een heerlijk stukje rookvlees!

Vleeschwaar-vleeswaren-kabeljauw-omwikkeld-met-rookvlees-recept-17

Kabeljauw met een smokey bite

Bereidingstijd

Bereiden: 30 minuten

Boodschappenlijst

voor vier personen

Mosterdaardappels

  • 2  rode uien
  • 1  rode peper
  • olijfolie om in te bakken
  • 2 el grove mosterd
  • 700 g voorgekookte aardappelschijfjes
  • 200 ml kookroom
  • 1 bosje basilicum

Gepofte trostomaten

  • 4 takjes rozemarijn
  • 8  trostomaten (aan de tros)

Kabeljauw 

  • 16 plakjes rookvlees
  • 400 g kabeljauwfilet
  • 2 el boter

Stappenplan

Mosterdaardappels 

Stap 1: Pel en snipper de uien.
Stap 2: Halveer de rode peper in de lengte, verwijder de zaadlijsten en snijd de peper fijn.
Stap 3: Verhit een scheut olijfolie in een pan en fruit de ui en peper circa 2 minuten. Voeg de mosterd en de aardappelschijfjes toe en schenk de kookroom erbij. Laat de aardappels in circa 10 minuten op middelhoog vuur gaar koken. Roer regelmatig door.
Stap 4: Pluk en snijd blaadjes basilicum in repen en roer door de saus.

Gepofte trostomaten

Stap 1: Verwarm de oven voor op 180 ºC.
Stap 2: Pluk de rozemarijn en hak deze fijn.
Stap 3: Leg de trostomaten aan de tros in een ovenschaal, besprenkel met olijfolie en strooi de kruiden over de tomaten. Bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper.
Stap 4: Pof de tomaten circa 10 minuten in de oven.

Kabeljauw

Stap 1: Snijd de kabeljauw in gelijke porties zodat je twee stukjes kabeljauw per persoon hebt. Leg elke portie kabeljauw op twee plakken rookvlees, bestrooi met een beetje zout en versgemalen peper en vouw de plakken rookvlees om de kabeljauw.
Stap 2: Leg twee plakken rookvlees dakpansgewijs op elkaar en herhaal dit tot het rookvlees op is.
Stap 3: Verhit de boter in een (koeken)pan en bak de kabeljauw met de naad van het rookvlees naar beneden circa 3 minuten. Draai de kabeljauw om en bak nog circa 2 minuten.

Serveren
Verwijder de stelen van de tomaten en verdeel de gepofte tomaten samen met de aardappels en de kabeljauw over bord.

Share this Post

About the Author
24Kitchen

24Kitchen

24Kitchen is een walhalla voor fijnproevers en levensgenieters. Het is de enige foodzender van Nederland met vierentwintig uur per dag programma’s over alles dat met food en koken te maken heeft. Daarnaast is 24kitchen.nl al 3 jaar op rij verkozen tot website van het jaar.

Inspiratie
In de televisieprogramma’s geven de chefs flink wat tips en inspiratie om smakelijk en gevarieerd te eten. Er wordt uitleg gegeven over ingrediënten en hun herkomst.

Health
Gezond eten is voor iedereen! Dat is het motto van 24Kitchen. Je krijgt betrouwbare voorlichting over gezond eten kopen, koken en bereiden. Gezond eten is een must, het kan bijdragen aan het uitblijven van ziektes of overgewicht en het is bovendien vooral heel lekker. Al is de stap van fastfood naar good food vaak niet één-twee-drie gezet, via deze programma’s word je beter geïnformeerd en kun je die stappen in je eigen tempo zetten. De supermarkten liggen vol producten waarvan de fabrikant beweert dat ze gezond zijn, maar is dat ook echt zo? 24Kitchen is een plek waar je eerlijke informatie over voeding vindt.

Niet missen
Het 24Kitchen online inspiratieplatform met een gigantische receptendatabase, videorecepten, kooktips, nieuws, informatie over de zender, inspiratie en meer. 24Kitchen heeft daarnaast een app met een recept van de dag.

Kijk voor meer informatie en recepten op
http://www.24kitchen.nl/