Van Vleeschwaar

galettevleeschwaar

Deze hartige muffins heb je in een handomdraai gebakken en je kunt er ook nog eens je koelkast mee leeg koken als je groente- of vleesrestjes hebt

galettevleeschwaar

Bereidingstijd

Bereiden: 45 minuten
Wachttijd: 35-40 minuten (oven)

Boodschappenlijst

voor 2 personen (1 Galette)

  • 150 gram peperroompaté
  • 200 gram speltmeel
  • 100 gram koude ongezouten roomboter
  • 3 eetlepels melk
  • 2 eetlepels oregano
  • snufje zout
  • 3 rode uien
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 100 gram paddenstoelenmix
  • 2 tenen knoflook
  • 2 takjes tijm
  • 4 gedroogde of verse vijgen (ligt aan het seizoen
    – verwarm de oven voor op 180 graden

Stappenplan

Stap 1: Snijd de koude roomboter in kleine blokjes en voeg het samen met het speltmeel, het snufje zout en de oregano in een mengkom. Kneed het totdat het kruimig wordt en voeg dan beetje bij beetje de koude melk toe. Het kan zijn dat je ietsje meer of ietsje minder nodig hebt. Kneed het tot een soepele deegbal. Wikkel de bal dan in keukenfolie en laat deze 30 minuten rusten in de koelkast.
Stap 2: Snijd de rode ui in dunne ringen, smelt een klontje roomboter in een pan en voeg hier de rode ui, de basterdsuiker en het balsamicoazijn aan toe. Bak het 20 minuten, zodat de uien gekarameliseerd zijn.
Stap 3: Smelt opnieuw een klontje boter in een pan. Voeg hier de paddenstoelenmix en de 2 tenen knoflook aan toe. Bak het geheel 5 minuten en voeg dan de tijm toe. Bak het nog eens 5 minuten.
Stap 4: Haal de bal deeg uit de koelkast en rol het uit tot een grote plak op een stuk bakpapier.
Stap 5: Smeer de plak in met de peperroompaté, en laat hierbij ongeveer 2 cm van de randen vrij.
Stap 6: Verdeel de gekarameliseerde rode ui over de peperroompaté, verdeel hier weer de paddenstoelenmix overheen en sluit af met de plakjes vijg.
Stap 7: Bak de galette in 35-40 minuten gaar in de oven.

Share this Post

About the Author
Vleeschwaar

Vleeschwaar