Van Charlot Veenstra

De zoete perzik, zachte mozzarella, sappige tomaat en zoutige parmaham zijn een match made in heaven!

Zonder watermerk - Zomersalade met perzik, mozzarella en parmaham-3019

A match made in heaven!

Bereidingstijd

Bereiden: 15 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • 4 à 5 trostomaten
  • 4 eetrijpe perziken
  • 1 little gem
  • 75 gr. rucola
  • Handje verse basilicumblaadjes
  • 200 gr. mozzarella
  • 140 gr. parmaham
  • Extra vierge olijfolie
  • Rode balsamico azijn
  • Stokbrood of ciabatta om erbij te serveren

Stappenplan

Stap 1: Haal de blaadjes van de little gem los, was ze en dep ze droog. Scheur of snijd de sla iets kleiner.
Stap 2:
Snijd de tomaten in plakken en de perziken in partjes. Scheur de mozzarella in stukken.
Stap 3: Verdeel de sla over 4 borden en beleg dit met de overige ingrediënten. Besprenkel de salade met olijfolie en wat balsamico azijn.

Serveer deze salade met een knapperig afgebakken ciabatta of stokbrood.

Eet smakelijk!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra