Van Vleeschwaar

Vitello Tonnato, ofwel kalfsvlees met een tonijnmayonaise. Een verrassende combinatie van vlees en vis, bomvol smaak. Het gerecht komt van oorsprong uit het noordwesten van Italië, uit de regio Piëmonte. Het wordt koud of op kamertemperatuur gegeten. Vitello Tonnato is een fantastisch voor- of lunchgerecht, maar ook als hoofdgerecht misstaat het niet. 

Bereidingstijd

20 minuten

Ingrediënten en benodigdheden

Vitello

  1. 4 kalfsoesters
  2. Zout, peper
  3. 2 eetl zonnebloemolie

Tonnato

  1. 250 gr tonijnstukjes (eigen vocht) uitgelekt
  2. 100 gr mayonaise
  3. 125 gr creme fraiche
  4. Zout, peper

Garnering

  1. 2 eetl kappertjes afgespoeld
  2. 2 eetl olijven (taggia, Italia)
  3. 40 gr rucola

Bereidingswijze

  1. Vitello
    1. Haal de kalfsoesters uit de koelkast laat op kamertemperatuur komen (ca 30 min.).
    2. Verwarm een pan met dikke bodem middelmatige temperatuur.
    3. Voeg de olie toe bak de kalfsoesters in ca 3 min rondom bruin aan iedere kant.
    4. Laat het vlees even rusten en bestrooi dan met zout en peper.
    5. Plaats het ongeveer een uur in de koelkast.

    Tonnatosaus

    1. Doe de ingrediënten in een maatbeker en draai fijn met de staafmixer.
    2. Als je de saus iets dunner wilt hebben, kun je iets olijfolie toevoegen.

    Afmaken

    1. Verdeel de tonijnsaus over de borden.
    2. Snij de kalfsoesters in dunne plakjes met een scherp mes en leg het op de saus.
    3. Garneer met de kappertje, olijven en rucola sla