Een perfect Italiaans diner begint met de klassieke Vitello Tonato. Dit voorgerecht is binnen 15 minuten klaar en zó lekker. Vitello is dungesneden kalfsvlees verkrijgbaar bij de slager en op de versafdeling van grotere supermarkten.
Dit heb je nodig voor 4 personen:
- 200 gram plakjes gebraden kalfsfricandeau
- 3 takjes bladpeterselie
- 2 eetlepels kappertjes
- versgemalen peper
En voor de saus:
- 1 blikje tonijn
- 3 ansjovisfilets uit blik
- 2 eetlepels kappertjes
- 5 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels olijfolie
- zout en peper naar smaak
Vitello Tonato in 6 stappen:
- Laat de tonijn uitlekken.
- Meng alle ingrediënten voor de saus met een staafmixer tot een gladde saus en breng deze op smaak met zout en peper
- Leg de plakjes fricandeau op het bord en doe daar een laagje saus overheen
- Snijd de peterselie fijn
- Garneer het bord met de peterselie, kappertjes
- Breng indien nodig extra op smaak met peper en/of zout
Zo simpel is het! Benieuwd naar een instructievideo? Bekijk dan hier het recept van Hugo Kennis.