Van Vleeschwaar

Over een paar weken begint de zomer. Dat betekent, als het weer een beetje mee zit, dat het tijd is voor lekkere salades! Een salade met een stukje brood is ideaal als avondeten op warme dagen, maar ook als lunch zijn salades niet meer weg te denken. Er zijn veel verschillende soorten salades te verzinnen. Denk bijvoorbeeld aan een salade met biefstukpuntjes, met gerookte kip of met rauwe ham. In dit artikel vind je een recept voor een overheerlijk salade met carpaccio en uitgebakken spekjes. Loopt het water je al in de mond?

Wat heb je nodig voor 2 personen?
  • 1 krop romaine sla
  • 2 x 50 gram rundercarpaccio
  • 75 gram spekreepjes
  • 2 eetlepels dressing met truffelsmaak
  • Stuk parmezaanse kaas
  • 1 focaccia

Snijd de krop romaine sla en verdeel over twee diepe borden. Bak de spekreepjes op hoog vuur, zodat ze lekker knapperig worden. Verdeel vervolgens de carpaccio en de uitgebakken spekjes over de romaine sla. Besprenkel de dressing over de salade. Pak het stuk parmezaanse kaas en rasp deze boven de twee borden. De krachtige smaak van de parmezaanse kaas zorgt voor een goede smaaksensatie in de salade. Serveer met een stukje focaccia en je zet een heerlijk zomers gerecht op tafel!

Smakelijk!

Ben je opzoek naar meer inspiratie? Bekijk dan eens al onze recepten of neem een kijkje op onze Instagrampagina!