Van Charlot Veenstra

Dit recept voor ricotta pannenkoeken met pancetta is perfect voor een uitgebreide brunch in het weekend. Voor 4-6 personen heb je nodig:

pannenkoeken

  • 2 eieren
  • 125 ml melk
  • 250 g ricotta
  • 150 g bloem
  • snufje zout
  • 100 ml olie
  • 8 plakjes pancetta
  • 4 eetlepels jam
  • Hangop
  • olijfolie
  • 2 takjes rozemarijn

Stappenplan:

  1. Klop de eieren los in een kom
  2. Voeg de melk, ricotta, bloem en een snufje zout toe en klop dit met een garde tot een glad beslag
  3. Verhit een eetlepel olie in een koekenpan
  4. Voeg beslag toe aan de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten in 2-3 min. goudbruin
  5. Herhaal dit tot het beslag op is
  6. Bak ondertussen in een droge koekenpan de pancetta in 5 min. knapperig
  7. Serveer de pannenkoekjes met wat hangop, pancetta, jam en takjes rozemarijn

Liever een zoete variant? Kijk dan naar het recept met pecannoten en anijs op de website van Delicious.

Eetsmakelijk!