Dit recept voor ricotta pannenkoeken met pancetta is perfect voor een uitgebreide brunch in het weekend. Voor 4-6 personen heb je nodig:
- 2 eieren
- 125 ml melk
- 250 g ricotta
- 150 g bloem
- snufje zout
- 100 ml olie
- 8 plakjes pancetta
- 4 eetlepels jam
- Hangop
- olijfolie
- 2 takjes rozemarijn
Stappenplan:
- Klop de eieren los in een kom
- Voeg de melk, ricotta, bloem en een snufje zout toe en klop dit met een garde tot een glad beslag
- Verhit een eetlepel olie in een koekenpan
- Voeg beslag toe aan de pan en bak de pannenkoekjes aan beide kanten in 2-3 min. goudbruin
- Herhaal dit tot het beslag op is
- Bak ondertussen in een droge koekenpan de pancetta in 5 min. knapperig
- Serveer de pannenkoekjes met wat hangop, pancetta, jam en takjes rozemarijn
Liever een zoete variant? Kijk dan naar het recept met pecannoten en anijs op de website van Delicious.
Eetsmakelijk!