Van Vleeschwaar

De een neemt het als lunch, de ander eet het bij de borrelplank, maar het wordt ook gegeten als avondeten: de plaattaart! Dit recept is voor de liefhebbers van de Italiaanse keuken: een plaattaart met pesto, rauwe ham, mozzarella en cherrytomaatjes.

Bereidingstijd

45 minuten

Ingrediënten en benodigdheden (4 personen)

  • 1 rol bladerdeeg
  • 10 plakjes rauwe ham
  • Eetlepel pesto
  • Snufje Italiaanse kruiden
  • 100 gram cherrytomaten
  • 80 gram passata
  • 1 bol mozzarella
  • Peper en zout
  • Verse basilicum

Bereidingswijze

    1. Verwarm de oven voor op 220 graden °C.
    2. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Strooi wat bloem op je werkblad, zodat het bladerdeeg niet blijft plakken. Rol op je werkblad het bladerdeeg uit tot de grootte van de bakplaat. Leg je bladerdeeg op de met bakpapier beklede bakplaat. Voor een extra leuk effect kun je heel lichtjes met een broodmesje een rechthoek in je bladerdeeg maken. Dit zorgt ervoor dat de rand een beetje bol komt te staan.
    3. Pak een kom en meng hierin de passata met peper, zout en Italiaanse kruiden. Smeer nu met een lepel de passata uit over je bladerdeeg.
    4. Laat je mozarella goed uitlekken en scheur daarna stukjes van de mozarellabol af. Deze stukjes leg je verspreid over de plaattaart heen.
    5. Snijd de cherry tomaatjes en leg ze over de plaattaart heen. Maak de plaattaart af door hier en daar wat pesto op de plaattaart te smeren.
    6. Doe de bakplaat in de oven en bak de plaattaart in 20-25 minuten goudbruin.
    7. Haal de plaattaart uit de oven en verdeel de rauwe ham over de taart heen. Maak hem helemaal af met verse basilicumblaadjes als garnering.Eet smakelijk!

Inspiratie nodig?
Probeer dan ook eens dit heerlijke brunchbrood.