Overal ter wereld is de Eggs Benedict op ontbijt- en lunchkaarten te vinden. Maar wist je dat deze klassieker ook makkelijk thuis te maken is? Hieronder wat je nodig hebt om dit aankomend weekend zelf op tafel te kunnen zetten:
- Gepocheerd ei
- Brood (Brioche of een Engels muffinbroodje. Maar op sneetjes brood is het net zo lekker)
- Ham of bacon
- Hollandaise saus
Voor de Hollandaise saus:
- 3 eierdooiers
- 10 ml witte azijn
- 60 ml witte wijn
- 75 gram gesmolten boter
Stappen:
- Toast het brood
- Grill de ham of bacon kort aan
- Pocheer het ei
Voor de saus:
- Klop de eidooiers los
- Klop de azijn en wijn erdoor
- Zet de pan op laag vuur en blijf kloppen tot het een gladde saus is
- Haal de pan van het vuur en voeg een snuf zout en de gesmolten boter erbij terwijl je blijft kloppen
Beleg het brood met de ham of bacon, het eitje en doe daar een mooie laag Hollandaise saus overheen. Eetsmakelijk!
Kijk hier voor het volledige recept en tips om het perfecte gepocheerde eitje te maken.