Over Alain Caron.

Alain Caron pb-alain-caronCulinair fenomeen, bron van inspiratie, rasechte fijnproever en Franse cuisinier, Alain Caron is een gastronomische duizendpoot die de hele wereld over reist. Op Vleeschwaar geeft hij je opzienbare ideeën om vleeswaren te gebruiken op manieren waarvan je nog niet wist dat het mogelijk was.

Favorieten: “Bloedworst, lever, pastrami, gedroogde worsten en een mooie parmaham.”
Mmmm: “Neem een stuk paté, maak daar een salade van witlof bij met een dressing van kruiden als basilicum, bladpeterselie, dragon en bieslook. Serveer met vers boerenbrood en wat appelstroop.”
Hoe:
“Denk voorbij broodbeleg of standaard mosterd en augurkjes bij de vleeswaren. Je kunt vleeswaren grillen, stomen, bakken of verwerken in een saus. Er is zo veel meer mogelijk met al die verschillende smaken en texturen.”
Memoires:
“Ik ben opgegroeid in Parijs en daar worden vleeswaren niet gegeten zoals hier in Nederland. Fransen eten charcuterie bij de lunch of ’s avonds met rode wijn.”
Motto:
“Het leven is kort, geniet van elke seconde!”
Tip:
“Koop vleeswaren het liefst dagelijks vers voor een optimale smaakbeleving. Zelf maak ik bij voorkeur gebruik van de biologische variant. Varieer en probeer verschillende vleeswaren.”
Niet missen:
De table d’hote van Alain met vinoloog Gilles Faelens bij Waterfront in Amsterdam. Het ‘gelegenheidsrestaurant’ is een aantal keer per maand open voor speciale gezelschappen en groepen.

Recepten van Alain Caron.