Over Agus Hermawan.

Agus Hermawan

Restaurant_Blauw_Agus_Hermawan_03


Op zijn zevenentwintigste kwam deze Executive-chef vanuit midden Java Indonesië naar Nederland. Hij begon bij restaurant Spandershoeve, het eerste restaurant met een Michelinster in ons land. Inmiddels kookt hij traditionele
Indonesische gerechten op een nieuwe moderne manier bij restaurant Blauw in Amsterdam.
Favorieten: “Ieder weekend gaan er wel een paar ons Spaanse Serranoham doorheen bij de brunch.”
Mmmm: “Gebakken eieren met spek. In het restaurant maak ik nieuwe gerechten met vleeswaren, zoals het gerecht met ossenworst dat ik voor Vleeschwaar heb ontwikkeld.”
Hoe: “De Indische keuken gebruikt veel vlees. Meestal wordt het in kruidenmengsels en kokosmelk langzaam gaar gekookt. Vleeswaren zijn minder bekend in Indonesië omdat er traditioneel geen brood wordt gegeten, waar vleeswaren eigenlijk voor gemaakt zijn. Maar vleeswaren kunnen perfect worden gecombineerd met Indische kruiden, waardoor er nieuwe variaties ontstaan.”
Memoires: “In Indonesië zijn vleeswaren dus minder bekend, daar zijn de klauwen van de kip of de nek met de kop inclusief hersenen juist een enorme delicatesse. Ik denk niet dat dit snel een populair gerecht zal worden in Nederland…”
Motto: “Misschien heb je niet de financiële middelen om de wereld te verbeteren, maar je kunt wel een steentje bijdragen met dat waar jij goed in bent. Zoals ik goede doelen kan ondersteunen met mijn kookkunsten.”
Tip:
“Wees niet bang om met stevige hoeveelheden kruiden en specerijen te werken.”
Niet missen: In restaurant Blauw maakt Agus gebruik van oude recepten en Indische kruiden, maar maakt daar een moderne eigen versie van.

Fotocredit: Restaurant Blauw


Recepten van Agus Hermawan.