Boca’s, Rotterdam / Amsterdam

Ons favoriete borrelhapje: Vlees Plateau

Borrel XL
We zijn Boca’s in 2011 begonnen, omdat we de gasten iets anders wilden geven dan de Nederlandse borrel of het klassieke diner. Bij Boca’s kun je op niveau lunchen en borrelen, zonder dat het eten wordt overgeslagen: je kunt de hele dag eten en drinken, je lunch verlengen naar de borrel en de borrel verlengen naar nog meer borrel. Ons aanbod is daarbij breed: van mini-kapsalon tot hamburger met foie gras en truffel, en klassieke druiven zoals Sauvignon Blanc tot spannende druiven als Monastrell en Petit Verdot. Inmiddels is Boca’s uitgegroeid tot drie vestigingen, waarvan twee in Amsterdam en een in Rotterdam. Vleeschwaar_hotspot-0267

Vlees Plateau
Bij Boca’s hoef je niet te kiezen, vandaar dat we een plateau met vlees(waren) hebben. Onze biefstuk (van Nederlandse komaf) is bij iedereen geliefd, omdat hij gepaard gaat met een chimichurri die veel smaken vertegenwoordigd. De venkelsalami springt eruit door zijn eenvoud. We versterken hem met een uiencompote. Meloen met ham is klassiek, maar met serranoham en balsamico is het net nog wat lekkerder. Ook vitello tonato onderscheidt zich door eenvoud. Herkenbaar, maar altijd lekker.

Vleeschwaartip van de chef
Vorig jaar hebben we een hertencarpaccio geserveerd met hazelnootmayonaise. Vol van smaak en mooi voor in de herfst/winter.

Vleeschwaar_hotspot-0213 Vleeschwaar_hotspot-0214 Vleeschwaar_hotspot-0198 Vleeschwaar_hotspot-0207