Hot news, een flinke dosis inspiratie, background stories, een kijkje behind-the-scenes en de nieuwste evenementen: check het via de inspiratie pagina.

Wauw! Stegeman drong in 3 jaar haar kunststof gebruik terug met maar liefst 295 ton

Van Vleeschwaar

hersluitbare-lichtere-verpakking-voor-vleeswaren-stegeman
Vleeswaren fabrikant Stegeman bespaarde de afgelopen jaren flink op het gebruik van kunststof verpakkingsmaterialen. Lees hier hoe het bedrijf haar kunststof gebruik terugdrong. Hoe bespaar je in 7 jaar 295 ton aan kunststof verpakkingen? Stegeman klaarde dit knappe klusje door lichtere verpakkingen te ontwikkelen. Daarnaast kozen ze ervoor om minder kunststof folie te gebruiken voor de verpakkingen. Hiermee werd er jaarlijkse 65 ton minder kunststof ... Read More

Vleeswaren blijven belangrijke bron van voedingsstoffen

Van Vleeschwaar

vleeswaren-gezond-2017
Vleeswaren blijven onverminderd belangrijk in een gezond dieet. Lees hier waarom. Vleeswaren komen de laatste tijd niet altijd even goed in het nieuws. Toch is een bescheiden consumptie van vleeswaren aanbevelenswaardig, volgens zowel het Voedingscentrum, het IARC,  de Gezondheidsraad en tal van voedingsdeskundigen en diëtisten. Ook Minister Schippers heeft dit nog eens bevestigd. Vleeswaren bevatten namelijk nog steeds veel belangrijke voedingsstoffen, zoals eiwitten, vitaminen en ijzer. Deze voedingsstoffen ... Read More

Opzouten! Minder zout in vleeswaren

Van Vleeschwaar

minder-zout-vleeswaren
Goed nieuws, het gaat de goede kant op met de algemene zoutreductie. Ook in vleeswaren zit aanzienlijk minder zout! Opzouten! Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) is verrast door de uitkomst van het jaarlijkse urineonderzoek. Hieruit blijkt dat de natrium (zout) inname is gedaald. Het zoutgehalte in levensmiddelen is gedaald met 6,8%. Vooral minder zout in Nederlandse vleeswaren. Vooral het zoutgehalte in Nederlandse vleeswaren ... Read More

Nieuwsch: Boek mag ik nog een hapje francesca kookt

Van Vleeschwaar

Vleeschwaar recept kookboek mag ik nog een hapje Francesca Kookt kinderen voeding
Kinderen culinair opvoeden kan een hele klus zijn. Gelukkig kun je profiteren van de tips en recepten van Francesca Kookt! Francesca's zoontje lust graag een patatje, maar kan ook genieten van mosselen, sinaasappels en radijsjes. Hoe ze dat voor elkaar krijgt? In het boek 'Mag ik nog een hapje?' legt Francesca alle stappen uit van haar culinaire opvoeding. Een boek ... Read More

Nieuwsch: Vleeswaren passen prima in een gebalanceerd dieet

Van Vleeschwaar

Vleeschwaar vleeswaren schijf van vijf
Het Voedingscentrum heeft een nieuwe Schijf van Vijf gelanceerd. Wat ons opviel? Vleeswaren staan er niet langer bij. En dat is jammer, want vleeswaren passen prima in een gebalanceerd dieet. De Schijf van Vijf heeft een sterke voorkeur voor onbewerkte producten, omdat deze de meeste ‘gezondheidswinst’ zouden bieden. Bij Vleeschwaar vinden we dit zonde: vleeswaren zijn namelijk producten met een ... Read More

Vermindering vet en zout in Nederlandse vleeswaren succesvol

Van Vleeschwaar

Vleeschwaar nieuwsch Vermindering vet en zout in Nederlandse vleeswaren succesvol
Gezond nieuws! Nederlandse vleeswaren zijn een stuk minder zout en vet. In 2013 maakten de vleeswarenproducten en supermarkten afspraken om het zoutgehalte en het verzadigd vetpercentage te verlagen. Die doelen zijn ruimschoots gehaald. De gemiddelde hoeveelheid zout is in twee jaar met meer dan 20% gedaald en die van verzadigd vet met bijna 10%. In de belangrijke categorie ‘gekookt enkelvoudig’, ... Read More

Nieuwsch: De Worst Story door Samuel Levie

Van Vleeschwaar

Vleeschwaar vleeswaren boek worst Brandt Levie De worst story worstmakers
Worstmakers Brandt en Levie begonnen ooit in een kelder met het maken van worst. Nu hebben ze een eigen werkplaats in de Amsterdamse Houthavens én een eigen boek: 'De Worst Story'. De Worst Story is het verhaal van een vriendschap tussen drie jongens (Samuel, Geert en Jiri), zoals die is ontstaan in de loopgraven van het Amsterdamse horecaleven en in ... Read More

Vleeswaren steeds duurzamer en diervriendelijker

Van Vleeschwaar

Vleeschwaar Nieuwsch vleeswaren steeds duurzamer en biologischer supermarkten vleeswaren
Iedereen houdt van lekker eten, maar duurzaamheid en diervriendelijkheid zijn hierbij voor steeds meer mensen van groot belang. Zodoende is de vleeswarensector al een periode flink bezig om het gehele proces te verduurzamen. De resultaten daarvan zijn steeds meer zichtbaar in onder andere de supermarkt. Groter aanbod biologische vleeswaren bij Albert Heijn Heb je bij de Albert Heijn alweer een ... Read More

Francesca Kookt – Eetkalender

Van Vleeschwaar

francesca-kookt-eetkalender-Nieuwsch-Vleeswaren-Vleeschwaar-1
Oh help, wat zet je vandaag weer eens op tafel? De eetkalender helpt je uit de brand! Francesca van Francesca kookt snapt als geen ander de struggles van iedere moeder. “Maaaaaam, wat gaan we eeeeeten???” Deze dagelijks gestelde vraag doet de stresshormoon-levels van menig moeder de pan uit reizen. Want tsja welk gezond en gevarieerd gerecht zet je vandaag nou weer ... Read More

Nieuwsch: Ohmyfoodness lanceert Guilty Pleasures kookboek

Van Vleeschwaar

Vleeschwaar OhMyFoodness Sabine Koning Guilty Pleasures kookboek Oh My Foodness
Vergeet tarwegras, chiazaad, zeewier, quinoa en alle andere superfoods waar iedereen zich anno 2015 met onverklaarbaar veel enthousiasme op stort. Sabine van Ohmyfoodness gaat met haar kookboek terug naar die tijd toen iedereen een simpel cakeje op een stok (oftewel cake-pops) nog helemaal hysterisch vond en deze bovendien met open armen (én mond) ontving. In dit kookboek zul je woorden die met ... Read More