Over Kees Elfring.

Kees Elfring kees-lg-bwKees is - met een chic woord - patron cuisinier van het Amsterdamse restaurant/table d’hôte (dagelijks wisselende kaart) Marius en het naastgelegen worst/wijncafé Worst. Hij ontwikkelde zich in een gezin van economen, juristen en krantenmensen tot kok. Natuurlijke ingrediënten, markten, wijn en eetcultuur werden al vroeg in de jaren 80 een passie. Op dit inspiratieplatform kon de eigenaar van restaurant Worst uiteraard niet ontbreken, een match made in heaven!

Favorieten: Friese droge worst van slagerij Walburg en droge ham van boerderij De Panhof
Mmm: gegrilde groene asperges met krokant gerookt spek en geschaafde Parmezaanse kaas
Hoe: Denk ruimer dan een boterham met een plakje ham, we kunnen nog veel leren van onze omliggende landen.
Memoires: Warm Zeeuws spek met verse capucijners toen ik geslaagd was voor mijn middelbare school
Motto: zoek naar puur voedsel
Tip: thuis een snijmachine vergroot de mogelijkheden en de kwaliteit enorm
Niet missen: 'It takes a village to kill a pig" door Jeffrey Steingarten's boek "The man who ate everything" Prachtverhaal over de ontstaansgeschiedenis van alle hammen en worsten

Fotocredits Restaurant Worst

Recepten van Kees Elfring.