Van Francesca Kookt

Vleeschwaar-vleeswaren-wraps-kipfilet-mango-avocado-Francesca-Kookt-2

Kinderen vinden het hartstikke leuk om wraps te maken én op te eten. Hierbij 5 verschillende variaties voor wraps met vleeswaren. Maak ze samen als hapje of verras je kind met een echte ‘Vleeschwaren wrap’ in de lunchbox.

Vleeschwaar-vleeswaren-wraps-kipfilet-mango-avocado-Francesca-Kookt-2

It’s a wrap

Bereidingstijd

30 minuten

Boodschappenlijst

Voor hapjes voor 6 personen

  • 2 pakken wraps (volkoren voor de liefhebbers)
  • half potje mayonaise
  • sla
  • komkommer
  • (cherry) tomaten
  • 50 gram gerookte kipfilet op plakjes
  • 50 gram boerenmetworst
  • 50 gram filet americain
  • 50 gram rauwe ham
  • 50 gram fricandeau
  • 1 eetlepel zoetzure chilisaus
  • 1 avocado
  • 1 wortel of mango
  • 1 hardgekookt ei
  • 1 sjalot
  • 1 pak mozzarella
  • een paar blaadjes basilicum
  • zongedroogde tomaatjes
  • kuipje of pakje roomkaas

Stappenplan

Wrap 1
Stap 1: Smeer de wrap in met mayonaise

Stap 2: Verspreid daarna de boerenmetworst over de wrap. Laat wel wat ruimte over aan de randjes. Verspreid wat blaadjes sla, dunne plakjes komkommer en tomaat over de wrap.

Stap 3: Rollen, op plakjes snijden en smullen

Wrap 2
Stap 1:
meng 2 eetlepels mayonaise met de chilisaus en besmeer de wrap met het mengsel. Snijd met een dunschiller de wortel in reepjes en snijd de avocade in plakjes.

Stap 2: beleg de wrap met de kipfilet, verdeel de avocado en wortel. Voor een tropische versie vervang je de wortel door mango.

Stap 3: Rollen, snijden, smullen

Wrap 3
Stap 1: besmeer de wrap met filet americain, snijd het ei in stukjes, en bestrooi het geheel met peper en zout. Eventueel kun je nog een beetje gesnipperde ui of sjalot verdelen.

Stap 2: je raadt het al…

Wrap 4
Stap 1: Beleg de wrap met rauwe ham, plakjes mozzarella, tomaat en eventueel nog een blaadje basilicum.

Stap 2: het eindigt op smullen

Wrap 5
Stap 1: Besmeer de wrap met roomkaas. Verdeel hierover de fricandeau, zongedroogde tomaatjes en een blaadje sla.

 

 

 

Share this Post

About the Author
Francesca Kookt

Francesca Kookt

francescakookt-wendyvanbreefotografie-1Carnivoor pur sang Francesca wordt zielsgelukkig van een goed stuk geroosterd vlees. Deze populaire foodblogger inspireert je maximaal met lekkere, makkelijke en gezonde gerechten voor het hele gezin. Zo wordt deze dagelijkse bezigheid nog leuker!


Favorieten: “Doe mij maar een goede rosbief, pastrami, filet americain met uitjes of de gerookte ribeye waar mijn slager ook vleeswaar van maakt.”
Mmmm: “Carpaccio van rosbief met geroosterde bietjes en balsamicoazijn, daarmee maak je gegarandeerd indruk.”
Hoe: “Ik eet vleeswaren niet alleen op brood, maar verwerk ze ook in salades, antipasti, carpaccio of ik bak broodjes van wat leftover pizzadeeg waar ik vleeswaren in doe.”
Memoires: “Het plakje worst dat ik als kind altijd bij de slager kreeg was echt een feest.”
Motto: “Eten is genieten!”
Tip: “Vraag je slager vaker om een ons vleeswaren die hij zelf heel lekker vindt. Zo ontdek je verrassende nieuwe dingen.”
Niet missen: In 2016 het boek van Francesca Kookt over de culinaire opvoeding van kinderen ‘Mag ik nog een hapje’.

Kijk voor meer recepten van Francesca op www.francescakookt.nl
Fotocredits: Wendy van Bree