Van Vleeschwaar

wentelteefjesvleeschwaar-11-web2

Start je dag gewoon eens lekker met een guilty pleasure:
deze wentelteefjes met gekarameliseerde rauwe ham bijvoorbeeld!

VL W RH

Good morning!

Bereidingstijd

Bereiden: 10 minuten
Wachttijd: 15 minuten (oven)

Boodschappenlijst

voor 2 personen

  • 100 gram rauwe ham
  • 2 eetlepels stroop
  • 2 eetlepels basterdsuiker
  • 4 volkoren boterhammen
  • 200 ml melk
  • 2 eieren
  • 3 theelepels kaneel
  • 75 gram bosbessen
  • 1 theelepel honing
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 zakje vanillesuiker

Stappenplan

Stap 1: Meng de stroop met de basterdsuiker en 1 theelepel kaneel in een kommetje.
Stap 2: Meng de bosbessen met de honing en de citroensap.
Stap 3: Plaats een vel bakpapier op een bakplaat en leg de plakken rauwe ham op een helft van de bakplaat. Leg de bosbessen op de andere helft van de bakplaat.
Stap 4: Smeer de plakken rauwe ham met behulp van een kwastje in met het stroopmengsel, plaats de bakplaat in de oven voor 10-15 minuten, totdat de rauwe ham gekarameliseerd is en de bosbessen geroosterd zijn.
Stap 5: Meng ondertussen de melk, de eieren, de vanillesuiker en de kaneel in een diep bord.
Stap 6: Haal de boterhammen een voor een door het eiermengsel, laat ze er even in liggen, zodat ze het goed op kunnen nemen.
Stap 7: Smelt een klontje roomboter in een pan en bak de wentelteefjes in enkele minuten gaar.
Stap 8: Snijd de wentelteefjes diagonaal doormidden en serveer elk wentelteefje met een plak gekarameliseerde rauwe ham en wat geroosterde bosbessen eroverheen.

Share this Post

About the Author
Vleeschwaar

Vleeschwaar