Van Oh My Foodness

Vleeschwaar-Tapas_spiesjes_knoflookgarnalen_rauwe_ham-Surf_Turf_spiesjes02-def

Super makkelijk te maken en onmogelijk om vanaf te blijven.  

Vleeschwaar-Tapas_spiesjes_knoflookgarnalen_rauwe_ham-Surf_Turf_spiesjes02-def

Om de vingers bij af te likken

Bereidingstijd

10 minuten + marineren 2 uur

Boodschappenlijst

Voor een mooi tableau

  • knoflookolijven
  • cherrytomaatjes
  • 200 gram rauwe ham in plakjes
  • rauwe garnalen
  • olijfolie
  • 4 knoflookteentjes
  • verse peterselie
  • peper en zout
  • tapasspiesjes

Stappenplan

Stap 1: Pel de garnalen, ontdoe ze van het darmkanaal en leg ze in een schaal
Stap 2: Schenk een paar eetlepels olijfolie in de schaal en voeg hier de geperste knoflookteentjes, gehakte verse peterselie en peper en zout aan toe
Stap 3: Laat het geheel minimaal 2 uur in de koelkast marineren
Stap 4: Bak na twee uur de garnalen in een koekenpan tot ze mooi roze gekleurd en gaar zijn
Stap 5: Rijg een knoflookolijf, cherrytomaatje, knoflookgarnaal en plakje rauwe ham aan en tapasspiesje
Stap 6: Laat voor de Surf & turf variant de cherrytomaatjes en olijven weg en wissel de plakjes rauwe ham af met de knoflookgarnalen.

Share this Post

About the Author
Oh My Foodness

Oh My Foodness

blogfoto_groot3Sabine Koning schrijft op haar populaire food- & travelblog Oh My Foodness met een persoonlijk tintje en een knipoog, want het leven is al serieus genoeg. Natuurlijk is gezond en uitgebalanceerd eten belangrijk, maar soms vergeet je daardoor te genieten. Sabine inspireert je op Oh My Foodness en in haar video’s om voluit van het leven te genieten.





Favorieten“Rauwe ham, cervelaat of grillworst, vooral die met een beetje kaas.”
Mmmm"Broodje carpaccio van Turks brood, carpaccio vlees of rauwe ham, truffelmayonaise, zongedroogde tomaten, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.”
Hoe“De slager op de zaterdagmarkt maakt iedere week een weekpakketje vleeswaren. Hierdoor heb ik altijd verschillende vleeswaren in huis voor op brood, crackers, in salades of om gerechten mee op te fleuren door het in plakjes of reepjes te snijden.”
Memoires“Met vleeswaren ben ik opgegroeid. Ik weet niet beter of mijn moeder stond ’s avonds de lunchtrommel van mijn vader klaar te maken: I know, luxe! Een stuk of zes boterhammen met een laagje boter en een plakje vleeswaren. Cervelaat, gebraden gehakt, ham en gekookte worst waren favoriet. Als ik cervelaat ruik zie ik die hele setting van mijn moeder in de keuken weer voor me. Nostalgie!”
Motto“Eat well, Travel often”
Tip“Denk verder dan je gewend bent. Weet je hoe lekker het is om een plakje salami op te snijden en door de pasta heen te doen? En kipfilet vleeswaren kun je prima gebruiken in een salade.”
Niet missen
Het ‘Guilty Pleasures Kookboek’, het eerste kookboek van Sabine in november 2015.

Kijk voor meer informatie en recepten op
http://www.ohmyfoodness.nl/