Van Francesca Kookt

Vleeschwaar vleeswaren recept salade groene asperges ei blauwe kaas bacon chorizo

Francesca creëerde deze heerlijke groene asperge salade met haar kliekjes en het resultaat is verbluffend lekker! Heb jij toevallig nog asperges, een paar eitjes, bacon of chorizo en wat blauwe kaas in huis? Sla dan je slag en zet snel deze onwijs lekkere salade op tafel.

Vleeschwaar vleeswaren recept salade groene asperges ei blauwe kaas bacon chorizo

Gegrilde asperge salade

Bereidingstijd

Bereiden: 15 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • 700gr groene asperges
  • 20 gram bacon of chorizo
  • 4 eieren
  • olijfolie
  • zout
  • zwarte peper
  • fijngesneden peterselie
  • blokjes blauwe kaas (hoeveelheid en soort naar smaak)

Stappenplan

Stap 1: Smeer de asperges in met wat olijfolie en bestrooi ze met een snufje zout. Grill de asperges vervolgens in een grillpan of grill ze 20 minuten in de oven.
Stap 2: Snijd de bacon of chorizo in reepjes en bak ze even aan.
Stap 3: Bak de eieren alsof je er scrambled eggs van maakt en roer er op het laatst de bacon of chorizo doorheen.
Stap 4: Leg de gegrilde asperges op een schaal en bestrooi ze met de eieren en blauwe kaas.
Stap 5: Maak de salade af met wat zwarte peper en peterselie.
Stap 6: Eet smakelijk!

Share this Post

About the Author
Francesca Kookt

Francesca Kookt

francescakookt-wendyvanbreefotografie-1Carnivoor pur sang Francesca wordt zielsgelukkig van een goed stuk geroosterd vlees. Deze populaire foodblogger inspireert je maximaal met lekkere, makkelijke en gezonde gerechten voor het hele gezin. Zo wordt deze dagelijkse bezigheid nog leuker!


Favorieten: “Doe mij maar een goede rosbief, pastrami, filet americain met uitjes of de gerookte ribeye waar mijn slager ook vleeswaar van maakt.”
Mmmm: “Carpaccio van rosbief met geroosterde bietjes en balsamicoazijn, daarmee maak je gegarandeerd indruk.”
Hoe: “Ik eet vleeswaren niet alleen op brood, maar verwerk ze ook in salades, antipasti, carpaccio of ik bak broodjes van wat leftover pizzadeeg waar ik vleeswaren in doe.”
Memoires: “Het plakje worst dat ik als kind altijd bij de slager kreeg was echt een feest.”
Motto: “Eten is genieten!”
Tip: “Vraag je slager vaker om een ons vleeswaren die hij zelf heel lekker vindt. Zo ontdek je verrassende nieuwe dingen.”
Niet missen: In 2016 het boek van Francesca Kookt over de culinaire opvoeding van kinderen ‘Mag ik nog een hapje’.

Kijk voor meer recepten van Francesca op www.francescakookt.nl
Fotocredits: Wendy van Bree