Van 24Kitchen

Vleeschwaar recept Rosbiefrolletjes met Iberico ham Serranoham paprikaconfiture vleeswaren Rudolph van Veen

Haal de ‘pintxos’ (tapas) uit San Sebastian naar jouw eigen keuken! Rudolph van Veen deelt het recept van één van de lekkere hapjes die hij in deze Spaanse stad tegenkwam.

Vleeschwaar recept Rosbiefrolletjes met Iberico ham Serranoham paprikaconfiture vleeswaren Rudolph van Veen

Pintxos: tapas uit San Sebastian

Bereidingstijd

Bereiden: 15 minuten
Wachttijd: 15 minuten (oven)

Boodschappenlijst

voor de Spaanse Rosbiefrolletjes

  • 4 blaadjes gelatine
  • 1 bosje peterselie
  • 1 bosje munt
  • 4 takjes rozemarijn
  • 500 ml witte wijn
  • Citroensap
  • 200 g dungesneden rosbief
  • 100 g Iberico- of Serranoham

voor de Paprikaconfiture

  • 1 rode paprika
  • 1 ui
  • Olijfolie
  • 1 tl suiker
  • 1 el gembersiroop
  • 1 mespuntje zout

Stappenplan

Stap 1: Week de gelatine circa 5 minuten in koud water.
Stap 2: Hak de kruiden.
Stap 3: Verhit de helft van de witte wijn.
Stap 4: Knijp de gelatine uit laat het al roerend oplossen in de wijn. Voeg de rest van de wijn en kruiden toe en breng op smaak met een drupje citroensap.
Stap 5: Schenk de gelei in een met koud water omgespoelde platte schaal en laat het opstijven in de koelkast.
Stap 6: Snijd de paprika in blokjes. Pel en snipper de ui.
Stap 7: Verhit een scheutje olie in een pan en fruit de ui. Voeg de paprika en suiker toe en bak kort.
Stap 8: Voeg de gembersiroop en een scheutje water toe. Breng op smaak met zout en laat de confiture inkoken en afkoelen.
Stap 9: Leg de rosbief op een bord, leg een plakje ham erop en rol tot een mooi rolletje.
Stap 10: Serveer de afgekoelde paprika confiture op een bordje en leg de rosbiefrolletjes erop. Stort de kruidengelei op een platte schaal.
Stap 11: Snijd heel voorzichtig de koude kruidengelei in plakjes en leg een velletje van de gelei bovenop het vleesrolletje.

Share this Post

About the Author
24Kitchen

24Kitchen

24Kitchen is een walhalla voor fijnproevers en levensgenieters. Het is de enige foodzender van Nederland met vierentwintig uur per dag programma’s over alles dat met food en koken te maken heeft. Daarnaast is 24kitchen.nl al 3 jaar op rij verkozen tot website van het jaar.

Inspiratie
In de televisieprogramma’s geven de chefs flink wat tips en inspiratie om smakelijk en gevarieerd te eten. Er wordt uitleg gegeven over ingrediënten en hun herkomst.

Health
Gezond eten is voor iedereen! Dat is het motto van 24Kitchen. Je krijgt betrouwbare voorlichting over gezond eten kopen, koken en bereiden. Gezond eten is een must, het kan bijdragen aan het uitblijven van ziektes of overgewicht en het is bovendien vooral heel lekker. Al is de stap van fastfood naar good food vaak niet één-twee-drie gezet, via deze programma’s word je beter geïnformeerd en kun je die stappen in je eigen tempo zetten. De supermarkten liggen vol producten waarvan de fabrikant beweert dat ze gezond zijn, maar is dat ook echt zo? 24Kitchen is een plek waar je eerlijke informatie over voeding vindt.

Niet missen
Het 24Kitchen online inspiratieplatform met een gigantische receptendatabase, videorecepten, kooktips, nieuws, informatie over de zender, inspiratie en meer. 24Kitchen heeft daarnaast een app met een recept van de dag.

Kijk voor meer informatie en recepten op
http://www.24kitchen.nl/