Van Francesca Kookt

Vleeschwaar recept vleeswaren Francesca Kookt Rosbief carpaccio met balsamico bietjes

Heb jij zin in een salade met een stevige bite? Ga dan voor deze stoere bietensalade met carpaccio!

Vleeschwaar recept vleeswaren Francesca Kookt Rosbief carpaccio met balsamico bietjes

Stoere carpaccio bieten salade

Bereidingstijd

Boodschappenlijst

voor vier personen:

  • 500gr rode bieten
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 takje tijm
  • 2el balsamicoazijn
  • 1el olijfolie
  • 2el mierikswortel
  • 125ml crème fraîche
  • scheutje witte wijnazijn
  • 12 plakken rosbief
  • rucola
  • zeezout
  • gemalen zwarte peper

Stappenplan

Stap 1: Boen de rode bieten schoon en snijd ze in vieren.
Stap 2: Plet de knoflookteentjes en doe deze samen met de bietjes en het takje tijm in een kleine pan. Schenk daar water bij totdat de bietjes net onder staan. Zorg ervoor dat de bietjes net in de pan passen zodat je er zo min mogelijk water bij hoeft te doen.
Stap 3: Breng de bietjes aan de kook en laat deze 30 minuten zachtjes pruttelen met de deksel net schuin op de pan. Haal daarna het deksel eraf en laat nog 10 minuten doorkoken zodat er zoveel mogelijk water verdampt.
Stap 4: Schenk de balsamicoazijn en olijfolie erbij en laat nog 10 minuten koken. Giet de bietjes af en laat afkoelen. Snijd ze daarna in grove stukken.
Stap 5: Maak een dressing van de mierikswortel, crème fraîche en witte wijnazijn. Breng op smaak met peper en zout.
Stap 6: Verdeel de rosbief over 4 bordjes. Verdeel daar royaal wat bietjes over en besprenkel dit met de dressing. Strooi er blaadjes rucola over en maal er wat zwarte peper over.

Share this Post

About the Author
Francesca Kookt

Francesca Kookt

francescakookt-wendyvanbreefotografie-1Carnivoor pur sang Francesca wordt zielsgelukkig van een goed stuk geroosterd vlees. Deze populaire foodblogger inspireert je maximaal met lekkere, makkelijke en gezonde gerechten voor het hele gezin. Zo wordt deze dagelijkse bezigheid nog leuker!


Favorieten: “Doe mij maar een goede rosbief, pastrami, filet americain met uitjes of de gerookte ribeye waar mijn slager ook vleeswaar van maakt.”
Mmmm: “Carpaccio van rosbief met geroosterde bietjes en balsamicoazijn, daarmee maak je gegarandeerd indruk.”
Hoe: “Ik eet vleeswaren niet alleen op brood, maar verwerk ze ook in salades, antipasti, carpaccio of ik bak broodjes van wat leftover pizzadeeg waar ik vleeswaren in doe.”
Memoires: “Het plakje worst dat ik als kind altijd bij de slager kreeg was echt een feest.”
Motto: “Eten is genieten!”
Tip: “Vraag je slager vaker om een ons vleeswaren die hij zelf heel lekker vindt. Zo ontdek je verrassende nieuwe dingen.”
Niet missen: In 2016 het boek van Francesca Kookt over de culinaire opvoeding van kinderen ‘Mag ik nog een hapje’.

Kijk voor meer recepten van Francesca op www.francescakookt.nl
Fotocredits: Wendy van Bree