Van Oh My Foodness

vleeschwaar risotto met pittige worst ohmyfoodness

Sabine van Oh My Foodness is dol op een lekkere risotto met met flink wat Parmezaanse kaas, maar voor een risotto met droge worst mag je haar écht wakker maken.  

vleeschwaar-risotto-met-pittige-worst-ohmyfoodness

Risotto met een pittige bite

Bereidingstijd

30 minuten

Boodschappenlijst

Voor 2 personen

  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 50 milliliter witte wijn
  • 150 gram pittige droge worst
  • 150 gram kastanjechampignons
  • 200 gram risottorijst
  • 750 milliliter groentebouillon
  • Parmezaanse kaas
  • olijfolie

Stappenplan

Stap 1: Snijd de droge worst in blokjes en de champignons in plakjes. Hak vervolgens de knoflook fijn en snipper de ui.
Stap 2: Verwarm de groentebouillon tegen het kookpunt aan, en laat deze op een laag vuurtje staan op het fornuis.
Stap 3: Verhit een flinke eetlepel olijfolie in een hapjespan en fruit hierin de knoflook en de ui.
Stap 4: Voeg de pittige worst en kastanjechampignons toe en bak dit mee tot ze bruin kleuren.
Stap 5: Doe de risottorijst in de pan en bak het geheel op middelhoog vuur  tot de rijstkorrels glazig worden.
Stap 6: Voeg de wijn bij de rijst en laat deze grotendeels verdampen
Stap 7: Doe beetje bij beetje de bouillon bij de rijst. Wacht voor iedere toevoeging tot het grootste deel van de bouillon is opgenomen.
Stap 8: Rasp als de risotto klaar is de Parmezaanse kaas over de risotto.
Stap 9: Tast toe!

Share this Post

About the Author
Oh My Foodness

Oh My Foodness

blogfoto_groot3Sabine Koning schrijft op haar populaire food- & travelblog Oh My Foodness met een persoonlijk tintje en een knipoog, want het leven is al serieus genoeg. Natuurlijk is gezond en uitgebalanceerd eten belangrijk, maar soms vergeet je daardoor te genieten. Sabine inspireert je op Oh My Foodness en in haar video’s om voluit van het leven te genieten.





Favorieten“Rauwe ham, cervelaat of grillworst, vooral die met een beetje kaas.”
Mmmm"Broodje carpaccio van Turks brood, carpaccio vlees of rauwe ham, truffelmayonaise, zongedroogde tomaten, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.”
Hoe“De slager op de zaterdagmarkt maakt iedere week een weekpakketje vleeswaren. Hierdoor heb ik altijd verschillende vleeswaren in huis voor op brood, crackers, in salades of om gerechten mee op te fleuren door het in plakjes of reepjes te snijden.”
Memoires“Met vleeswaren ben ik opgegroeid. Ik weet niet beter of mijn moeder stond ’s avonds de lunchtrommel van mijn vader klaar te maken: I know, luxe! Een stuk of zes boterhammen met een laagje boter en een plakje vleeswaren. Cervelaat, gebraden gehakt, ham en gekookte worst waren favoriet. Als ik cervelaat ruik zie ik die hele setting van mijn moeder in de keuken weer voor me. Nostalgie!”
Motto“Eat well, Travel often”
Tip“Denk verder dan je gewend bent. Weet je hoe lekker het is om een plakje salami op te snijden en door de pasta heen te doen? En kipfilet vleeswaren kun je prima gebruiken in een salade.”
Niet missen
Het ‘Guilty Pleasures Kookboek’, het eerste kookboek van Sabine in november 2015.

Kijk voor meer informatie en recepten op
http://www.ohmyfoodness.nl/