Van Oh My Foodness

Vleeschwaar vleeswaren recept pizza courgette bootje pepperoni salami ham

Bij pizza denken we vaak meteen aan een vette hap. Uitgerekend onze grootste lekkerbek Sabine van Ohmyfoodness verrast ons met een gezondere variatie op de pizza pepperoni. Benieuwd geworden? Bekijk dan snel het filmpje!

Vleeschwaar vleeswaren recept pizza courgette bootje pepperoni salami ham

Prima pizza!

Bereidingstijd

Bereiden: 40 minuten

Boodschappenlijst

Voor 1 persoon

  • 1 courgette
  • 1 hand geraspte mozzarella
  • 1 theelepel Italiaanse kruiden
  • 2 lepels pizzasaus
  • verse basilicum
  • pepperoni/salami of een andere topping naar wens

Stappenplan

Stap 1:  Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed een bakplaat met een vel bakpapier.
Stap 2: Snijd de courgettes over de lengte doormidden en schraap met een lepel het zachte deel eruit.
Stap 3: Lepel de pizzasaus in het holle gedeelte van de courgettes en strooi de Italiaanse kruiden hier overheen.
Stap 4: Verdeel de geraspte mozzarella en de toppings naar keuze over de courgettes.
Stap 5: Bak de Pizza Courgettebootjes in het midden 25 – 30 minuten tot de courgettes zacht zijn geworden en de kaas gesmolten is.
Stap 6: Verdeel de verse basilicum over de courgettebootjes en serveer ze direct.
Stap 7: Smullen maar!

Share this Post

About the Author
Oh My Foodness

Oh My Foodness

blogfoto_groot3Sabine Koning schrijft op haar populaire food- & travelblog Oh My Foodness met een persoonlijk tintje en een knipoog, want het leven is al serieus genoeg. Natuurlijk is gezond en uitgebalanceerd eten belangrijk, maar soms vergeet je daardoor te genieten. Sabine inspireert je op Oh My Foodness en in haar video’s om voluit van het leven te genieten.





Favorieten“Rauwe ham, cervelaat of grillworst, vooral die met een beetje kaas.”
Mmmm"Broodje carpaccio van Turks brood, carpaccio vlees of rauwe ham, truffelmayonaise, zongedroogde tomaten, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.”
Hoe“De slager op de zaterdagmarkt maakt iedere week een weekpakketje vleeswaren. Hierdoor heb ik altijd verschillende vleeswaren in huis voor op brood, crackers, in salades of om gerechten mee op te fleuren door het in plakjes of reepjes te snijden.”
Memoires“Met vleeswaren ben ik opgegroeid. Ik weet niet beter of mijn moeder stond ’s avonds de lunchtrommel van mijn vader klaar te maken: I know, luxe! Een stuk of zes boterhammen met een laagje boter en een plakje vleeswaren. Cervelaat, gebraden gehakt, ham en gekookte worst waren favoriet. Als ik cervelaat ruik zie ik die hele setting van mijn moeder in de keuken weer voor me. Nostalgie!”
Motto“Eat well, Travel often”
Tip“Denk verder dan je gewend bent. Weet je hoe lekker het is om een plakje salami op te snijden en door de pasta heen te doen? En kipfilet vleeswaren kun je prima gebruiken in een salade.”
Niet missen
Het ‘Guilty Pleasures Kookboek’, het eerste kookboek van Sabine in november 2015.

Kijk voor meer informatie en recepten op
http://www.ohmyfoodness.nl/