Van Oh My Foodness

Vleeschwaar-recept-philly-cheese-wrap-rosbief-ontbijtspek-ohmyfoodness-24

De snelle en budgetvriendelijke versie van de legendarische Philly Cheesesteak. Sabine van Oh My Foodness brengt hem in de vorm van een heerlijke wrap met robief en cheddar.

Vleeschwaar-recept-philly-cheese-wrap-rosbief-ontbijtspek-ohmyfoodness-24

Meatfest

Bereidingstijd

Bereiden: 15 minuten
Wachttijd: 15 minuten (oven)

Boodschappenlijst

Voor 2 personen

  • 2 grote tortillawraps
  • 2 eetlepels chilisaus
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 150 gram rosbief
  • 4 plakjes cheddarkaas
  • 1 ui
  • 1 tomaat
  • 2 handen ijsbergsla
  • Peper en zout

Stappenplan

Stap 1: Snijd de ui in dunne halve ringen en was de ijsbergsla grondig. Snijd deze samen met de tomaat in reepjes.
Stap 2: Bak de plakjes ontbijtspek in een droge koekenpan knapperig en laat ze vervolgens even uitlekken op een vel keukenpapier.
Stap 3: Smeer de tortillawraps in met de chilisaus en verdeel de sla, tomaat, ui, ontbijtspek en rosbief over het midden van de wrap.
Stap 4: Dek de wrap af met de plakjes cheddarkaas en rol ze op.
Tip:
Deze wraps zijn nog veel lekkerder wanneer je ze na het oprollen even onder de grill legt zodat de kaas goed kan smelten!

Share this Post

About the Author
Oh My Foodness

Oh My Foodness

blogfoto_groot3Sabine Koning schrijft op haar populaire food- & travelblog Oh My Foodness met een persoonlijk tintje en een knipoog, want het leven is al serieus genoeg. Natuurlijk is gezond en uitgebalanceerd eten belangrijk, maar soms vergeet je daardoor te genieten. Sabine inspireert je op Oh My Foodness en in haar video’s om voluit van het leven te genieten.





Favorieten“Rauwe ham, cervelaat of grillworst, vooral die met een beetje kaas.”
Mmmm"Broodje carpaccio van Turks brood, carpaccio vlees of rauwe ham, truffelmayonaise, zongedroogde tomaten, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.”
Hoe“De slager op de zaterdagmarkt maakt iedere week een weekpakketje vleeswaren. Hierdoor heb ik altijd verschillende vleeswaren in huis voor op brood, crackers, in salades of om gerechten mee op te fleuren door het in plakjes of reepjes te snijden.”
Memoires“Met vleeswaren ben ik opgegroeid. Ik weet niet beter of mijn moeder stond ’s avonds de lunchtrommel van mijn vader klaar te maken: I know, luxe! Een stuk of zes boterhammen met een laagje boter en een plakje vleeswaren. Cervelaat, gebraden gehakt, ham en gekookte worst waren favoriet. Als ik cervelaat ruik zie ik die hele setting van mijn moeder in de keuken weer voor me. Nostalgie!”
Motto“Eat well, Travel often”
Tip“Denk verder dan je gewend bent. Weet je hoe lekker het is om een plakje salami op te snijden en door de pasta heen te doen? En kipfilet vleeswaren kun je prima gebruiken in een salade.”
Niet missen
Het ‘Guilty Pleasures Kookboek’, het eerste kookboek van Sabine in november 2015.

Kijk voor meer informatie en recepten op
http://www.ohmyfoodness.nl/