Van Charlot Veenstra

Deze penne-ovenschotel met kip, ham, broccoli en champignons is ideaal om een dag van tevoren of ‘s ochtends al klaar te maken. ‘s Avonds hoef je hem alleen nog maar in de oven te schuiven!

Penne-ovenschotel met kip, broccoli en champignon

Bereidingstijd

Bereiden: 25 minuten
Wachttijd: 20 minuten (oven)

Boodschappenlijst

voor 1 ovenschotel

  • 250 g penne
  • 200 g broccoliroosjes
  • 1 kipfilet (of nog lekkerder, 2 kippendijen!), in middelgrote stukken gesneden (zie tip onderaan!)
  • 1 sjalot, fijngesnipperd
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 250 g champignons, schoongeborsteld en in vieren gesneden
  • 500 ml tomaten frito
  • Flinke scheut kookroom
  • Handje verse basilicum
  • 100 g hamreepjes
  • 75 g geraspte kaas
  • 1 bol mozzarella, in plakken gesneden
  • Olie om in te bakken

Stappenplan

Stap 1: Kook de penne gaar in een ruime pan met licht gezouten kokend water. Voeg de laatste 3 minuten van de kooktijd de broccoli toe.
Stap 2: Bestrooi de kip met zout en peper. Verhit een hapjespan met olie en bak de kip op middelhoog vuur even kort aan — je hoeft de kip niet gaar te bakken want hij gaart straks verder in de oven. Schep de kip uit de pan en zet opzij.
Stap 3: Fruit in het bakvet van de kip de sjalot en knoflook zacht. Voeg de champignons toe, breng op smaak met zout en peper en bak op hoog vuur totdat het meeste vocht uit de champignons verdampt is en ze goudbruin zijn. Voeg de tomatensaus, kookroom, basilicum en ham toe, roer even door en zet het vuur uit.
Stap 4: Giet de broccoli en penne af als de penne beetgaar is en laat uitlekken in een zeef. Voeg samen met de kip toe aan de saus en roer door elkaar. Doe de pasta in een ingevette ovenschaal en bestrooi met de kaas en mozzarella.
Stap 5: Bak circa 20 minuten in de oven op 200 graden, of totdat de kaas is gesmolten en begint te kleuren.
Stap 6: Eet smakelijk!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra