Van Francesca Kookt

Vleeschwaar vleeswaren recept pasta met knolselderij en gekookte ham

“Niets is zo bevredigend als het eten van pasta.” Een uitspraak van Antonio Carluccio, één van de grootmeesters van de Italiaanse keuken. Wij zijn het daar uiteraard mee eens. Helemaal als je een lekkere pasta maakt met pastrami of gekookte ham, net zoals Francesca van Francesca Kookt.

Vleeschwaar vleeswaren recept pasta met knolselderij en gekookte ham

Pasta à la Antonio Carluccio

Bereidingstijd

Bereiden: 30 minuten

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 1 knolselderij
  • 1 ui
  • 6 takjes bladpeterselie
  • 50 gram boter
  • 100 gram runder pastrami of gekookte ham
  • 100 mililiter melk
  • 400gr grote pasta (denk aan reuzen-penne, rigatoni)
  • Parmezaanse kaas
  • Gemalen zwarte peper
  • Zout

Stappenplan

Stap 1: Kook de pasta al dente in een pan met kokend water en zout.
Stap 2: Schil de knolselderij en snijd hem in kleine blokjes.
Stap 3:  Kook de blokjes in 10 minuten gaar met een snuf zout, giet daarna af.
Stap 4: Snipper de ui en snijd de pastrami of ham in dunne reepjes.
Stap 5: Verhit de boter in een grote pan waar straks alle ingredienten in passen en fruit hier zachtjes de ui in met een snuf zout voor 5 minuten.
Stap 6: Voeg daarna de pastrami of ham toe en verwarm dit mee met de ui. Zodra de knolselderij gaar is, schep je de blokjes bij de ui.
Stap 7: Stamp dit alles grof en schenk er 50ml melk bij. Verwarm dit en schenk eventueel nog extra melk erbij als je de saus nog niet romig genoeg vindt.
Stap 8: Schep de pasta erdoor, meng goed en laat het geheel rustig op temperatuur komen.
Stap 9: Serveer de pasta met gehakte bladpetersie, geraspte Parmezaanse kaas en een royale hoeveelheid gemalen zwarte peper.
Stap 10: Tast toe!

 

 

Share this Post

About the Author
Francesca Kookt

Francesca Kookt

francescakookt-wendyvanbreefotografie-1Carnivoor pur sang Francesca wordt zielsgelukkig van een goed stuk geroosterd vlees. Deze populaire foodblogger inspireert je maximaal met lekkere, makkelijke en gezonde gerechten voor het hele gezin. Zo wordt deze dagelijkse bezigheid nog leuker!


Favorieten: “Doe mij maar een goede rosbief, pastrami, filet americain met uitjes of de gerookte ribeye waar mijn slager ook vleeswaar van maakt.”
Mmmm: “Carpaccio van rosbief met geroosterde bietjes en balsamicoazijn, daarmee maak je gegarandeerd indruk.”
Hoe: “Ik eet vleeswaren niet alleen op brood, maar verwerk ze ook in salades, antipasti, carpaccio of ik bak broodjes van wat leftover pizzadeeg waar ik vleeswaren in doe.”
Memoires: “Het plakje worst dat ik als kind altijd bij de slager kreeg was echt een feest.”
Motto: “Eten is genieten!”
Tip: “Vraag je slager vaker om een ons vleeswaren die hij zelf heel lekker vindt. Zo ontdek je verrassende nieuwe dingen.”
Niet missen: In 2016 het boek van Francesca Kookt over de culinaire opvoeding van kinderen ‘Mag ik nog een hapje’.

Kijk voor meer recepten van Francesca op www.francescakookt.nl
Fotocredits: Wendy van Bree