Van Smulweb

Vleeschwaar vleeswaren recept panna cotta asperges gekookte ham

In een glaasje ziet het er toch allemaal wat leuker uit! Deze hartige panna cotta is de ideale starter van een zomers diner. Heb je nog nooit eerder een panna cotta gemaakt? Geen zorgen, met dit recept leggen wij je stap voor stap uit hoe je dit fraaie hapje bereidt.

Vleeschwaar vleeswaren recept panna cotta asperges gekookte ham

Hartige panna cotta

Bereidingstijd

20-30 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

  • 200 gr witte asperges, geschild
  • 300 ml melk
  • 100 ml room
  • 1,25 gelatineblaadjes
  • 50 gr gekookte achterham, in reepjes
  • 2 kwarteleitjes
  • Mespuntje kerriepoeder
  • Handvol alfalfa

Stappenplan

Stap 1: Kook de asperges gaar in de melk, laat ze uitlekken en hou 4 kopjes apart.
Stap 2: Pureer de rest van de asperges met de room.
Stap 3: Duw het mengsel door een zeef en breng op smaak met zout en peper.
Stap 4: Verwarm het even maar niet tot het kookpunt.
Stap 5: Week de gelatine in koud water en los ze op in de aspergeroom.
Stap 6: Verdeel de room over 4 glaasjes en zet 2 uur in de koelkast.
Stap 7: Kook de kwarteleitjes in 1,5 minuut hard, pel ze en halveer ze.
Stap 8: Strooi over elk glaasje een beetje kerriepoeder, leg er een paar reepjes ham op.
Stap 9: Leg er een half kwarteleitjes, een aspergekopje en een alfalfa op.

Share this Post

About the Author
Smulweb

Smulweb

Op dit inspiratieplatform voor food-lovers vind je elke dag nieuwe inspiratie voor je dagelijkse maaltijd, etentjes met vrienden of de lekkerste taarten.

Maak een eigen pagina aan en bewaar daar je favoriete recepten en deel ze met vrienden of familie. Zoek recepten op ingrediënt, kies recepten uit talloze categorieën, laat je inspireren door vragen, expertise of recepten van andere bezoekers of deel zelf.

Onder ‘Wiki’ lees en leer je alles over voedingsmiddelen, kruiden en seizoensgroenten. Lekker koken en genieten van pure en verse ingrediënten is iets wat we weer vaker thuis doen. Mede door de vele inspirerende kookprogramma’s op televisie en omdat we niet altijd wekelijks uit eten willen of kunnen. Internet maakt het heel easy en toegankelijk om inspiratie op te doen en met elkaar te delen en Smulweb is daarvoor de perfecte online hotspot.

Niet missen
Smult is hét kooktijdschrift van Smulweb met daarin altijd ruim 60 maakbare recepten van de lekkerste cheesecake tot aan een verrassende risotto. Alles staat stap voor stap uitgelegd. Smult staat vol tips en recepten van top- en thuiskoks en geeft antwoord op brandende kookvragen, allemaal in een fris inspirerend hip jasje.
Voor meer informatie en een preview ga naar www.smult.nl

kijk voor meer informatie en recepten
http://www.smulweb.nl/