Van Alain Caron

Vleeschwaar-vleeswaren-recept-palingworst-gevuld-met-macedoine-van-groenten-Alain-Caron-7

Palingworst kennen we vooral als broodbeleg op ons bammetje. Onze chef Alain Caron weet er uiteraard weer een heus culinair hoogstandje van te maken. Lees hier het recept van dit heerlijke Palingworst gerecht!

Vleeschwaar-vleeswaren-recept-palingworst-gevuld-met-macedoine-van-groenten-Alain-Caron-7

Palingworst á la Alain Caron

Bereidingstijd

Bereiden: 20 minuten

Boodschappenlijst

Ingrediënten per persoon:

  • 2 plakken palingworst (door de slager iets dikker gesneden dan normaal)
  • 50 gr groentemix in blokjes gesneden
  • 5 gram boter
  • 1 zakje gemengde sla
  • Een paar takjes platte peterselie
  • ½ eetlepel balsamico
  • 1 eetlepel olijfolie
  • zout en peper uit de molen

 

 

 

 

 

 

 

Stappenplan

Stap 1: Stoof de mix van groenten zachtjes gaar in de boter, en breng op smaak met zout en peper.
Stap 2: Meng de balsamico met de olijfolie en breng op smaak met zout en peper.
Stap 3: Leg een plak palingw0rst op een bordschep de groente erop en daarop weer een plak worst.
Stap 4: Garneer met sla en peterselie en sprenkel de vinaigrette eromheen.

Share this Post

About the Author
Alain Caron

Alain Caron

pb-alain-caronCulinair fenomeen, bron van inspiratie, rasechte fijnproever en Franse cuisinier, Alain Caron is een gastronomische duizendpoot die de hele wereld over reist. Op Vleeschwaar geeft hij je opzienbare ideeën om vleeswaren te gebruiken op manieren waarvan je nog niet wist dat het mogelijk was.

Favorieten: “Bloedworst, lever, pastrami, gedroogde worsten en een mooie parmaham.”
Mmmm: “Neem een stuk paté, maak daar een salade van witlof bij met een dressing van kruiden als basilicum, bladpeterselie, dragon en bieslook. Serveer met vers boerenbrood en wat appelstroop.”
Hoe:
“Denk voorbij broodbeleg of standaard mosterd en augurkjes bij de vleeswaren. Je kunt vleeswaren grillen, stomen, bakken of verwerken in een saus. Er is zo veel meer mogelijk met al die verschillende smaken en texturen.”
Memoires:
“Ik ben opgegroeid in Parijs en daar worden vleeswaren niet gegeten zoals hier in Nederland. Fransen eten charcuterie bij de lunch of ’s avonds met rode wijn.”
Motto:
“Het leven is kort, geniet van elke seconde!”
Tip:
“Koop vleeswaren het liefst dagelijks vers voor een optimale smaakbeleving. Zelf maak ik bij voorkeur gebruik van de biologische variant. Varieer en probeer verschillende vleeswaren.”
Niet missen:
De table d’hote van Alain met vinoloog Gilles Faelens bij Waterfront in Amsterdam. Het ‘gelegenheidsrestaurant’ is een aantal keer per maand open voor speciale gezelschappen en groepen.