Van Francesca Kookt

Vleeschwaar vleeswaren recept pizza hapjes courgette aubergine salami ham bacon

Lekker, leuk én gezond! Deze healthy variatie op de pizza is hartstikke leuk om te maken met de kids, of om als gezonde borrelhap op tafel te zetten natuurlijk. Buon appetito!

Vleeschwaar vleeswaren recept pizza hapjes courgette aubergine salami ham bacon

Guitige groente pizza’s met bacon

Bereidingstijd

40 minuten

Boodschappenlijst

Voor 12-16 minipizza’s 

  • Bacon
  • Beleg (denk aan verse tomaatjes, salami of andere worst, basilicum of paprika)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 30 gram geraspte kaas
  • Spreads, zoals pesto of tomatentapenade

Stappenplan

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakblik klaar met bakpapier erin.
Stap 2: Snijd de courgette en aubergine in dikke ronde plakken. Leg die naast elkaar op het bakpapier.
Stap 3: Beleg de pizza schijfjes. Wij kozen voor 2 verschillende variaties:

Spread 1: Muhammara dip van Oil & Vinegar
Spread 2: Tomatentapenade met tomaatjes, basilicum en geraspte kaas

Stap 3: Nadat je alle plakken hebt belegd, zet je het bakblik in de oven.
Stap 4:  Bak je mini pizza hapjes in ongeveer 15-20 minuten gaar. Als de kaas goudbruin is geworden, zijn ze klaar.
Stap 5: Buon appetito!

Share this Post

About the Author
Francesca Kookt

Francesca Kookt

francescakookt-wendyvanbreefotografie-1Carnivoor pur sang Francesca wordt zielsgelukkig van een goed stuk geroosterd vlees. Deze populaire foodblogger inspireert je maximaal met lekkere, makkelijke en gezonde gerechten voor het hele gezin. Zo wordt deze dagelijkse bezigheid nog leuker!


Favorieten: “Doe mij maar een goede rosbief, pastrami, filet americain met uitjes of de gerookte ribeye waar mijn slager ook vleeswaar van maakt.”
Mmmm: “Carpaccio van rosbief met geroosterde bietjes en balsamicoazijn, daarmee maak je gegarandeerd indruk.”
Hoe: “Ik eet vleeswaren niet alleen op brood, maar verwerk ze ook in salades, antipasti, carpaccio of ik bak broodjes van wat leftover pizzadeeg waar ik vleeswaren in doe.”
Memoires: “Het plakje worst dat ik als kind altijd bij de slager kreeg was echt een feest.”
Motto: “Eten is genieten!”
Tip: “Vraag je slager vaker om een ons vleeswaren die hij zelf heel lekker vindt. Zo ontdek je verrassende nieuwe dingen.”
Niet missen: In 2016 het boek van Francesca Kookt over de culinaire opvoeding van kinderen ‘Mag ik nog een hapje’.

Kijk voor meer recepten van Francesca op www.francescakookt.nl
Fotocredits: Wendy van Bree