Van Charlot Veenstra

Lekker, leuk én gezond! Deze healthy variatie op de pizza is hartstikke leuk om te maken met de kids, of om als gezonde borrelhap op tafel te zetten natuurlijk. Buon appetito!

Vleeschwaar vleeswaren recept pizza hapjes courgette aubergine salami ham bacon

Guitige groente pizza’s met bacon

Bereidingstijd

40 minuten

Boodschappenlijst

Voor 12-16 minipizza’s 

  • Bacon
  • Beleg (denk aan verse tomaatjes, salami of andere worst, basilicum of paprika)
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 30 gram geraspte kaas
  • Spreads, zoals pesto of tomatentapenade

Stappenplan

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden en zet een bakblik klaar met bakpapier erin.
Stap 2: Snijd de courgette en aubergine in dikke ronde plakken. Leg die naast elkaar op het bakpapier.
Stap 3: Beleg de pizza schijfjes. Wij kozen voor 2 verschillende variaties:

Spread 1: Muhammara dip van Oil & Vinegar
Spread 2: Tomatentapenade met tomaatjes, basilicum en geraspte kaas

Stap 3: Nadat je alle plakken hebt belegd, zet je het bakblik in de oven.
Stap 4:  Bak je mini pizza hapjes in ongeveer 15-20 minuten gaar. Als de kaas goudbruin is geworden, zijn ze klaar.
Stap 5: Buon appetito!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra