Van Vleeschwaar

Heb je zin om helemaal los te gaan in de keuken? Maak dan deze heerlijke hartige taart. Knapperig bladerdeeg met daarin een rijke vulling van tomaat, kip, ham en kruiden. Smikkelen maar!

Vleeschwaar Recept - Met kip en tomaat gevulde hartige taart

Heerlijke hartendief uit de oven.

Boodschappenlijst

Voor één hartige taart

  • 1 ui
  • 1 dikke plak ham
  • 3 tomaten
  • 6 eieren
  • 6 plakken bladerdeeg
  • 125 milliliter slagroom
  • 400 gram kipfilet
  • Klein handje peterselie
  • Zonnebloemolie
  • Peper en zout naar smaak
  • Taartvorm

Stappenplan

Stap 1: Ontdooi de plakken bladerdeeg en verwarm de oven voor op 200 graden.
Stap 2: Snipper de ui, en snijd de kipfilet in kleine stukken en de ham in blokjes.
Stap 3: Fruit de ui in de zonnebloemolie.
Stap 4: Voeg de kipfilet toe en bak deze ongeveer 5 minuten mee. Voeg de ham alleen de laatste minuut toe en bestrooi met wat zout en peper
Stap 5: Bekleed de taartvorm met het ontdooide bladerdeeg
Stap 6: Klop de eieren los met een mixer en klop de slagroom erdoorheen.
Stap 7: Voeg de kipfilet, de peterselie en de uien toe aan het slagroom mengsel. Breng het vervolgens op smaak met wat peper en zout.
Stap 8: Vul de taartvorm met de plakken bladerdeeg.
Stap 9: Giet de vulling in de taartvorm.
Snijd de tomaten in plakken van ongeveer 1 cm en top hiermee de hartige taart af.
Stap 10: Bak de taart in het midden van de oven op 200 graden gedurende 35 minuten.
Stap 11: Garneer de taart tot slot met wat peterselie.
Stap 12: Smullen maar!

Share this Post

About the Author
Vleeschwaar

Vleeschwaar