Van Oh My Foodness

Vleeschwaar-vleeswaren-recept-makkelijke-pasta-met-cervelaatworst-of-chorizo-19

“Waanzinnig lekker en zo klaar.” Zo omschrijft Sabine van OhMyFoodness dit fantastische recept. Wij hebben hier dan ook niets meer aan toe te voegen. Of nou ja, enkel dat dit gerecht simpel en superlekker is dan!

Vleeschwaar-vleeswaren-recept-makkelijke-pasta-met-cervelaatworst-of-chorizo-19

Simpel en superlekker

Bereidingstijd

Bereiden: 25 minuten

Boodschappenlijst

Voor 2 personen

  • ½ bakje cherrytomaatjes
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram cervelaatworst (chorizo is ook erg lekker!)
  • 150 gram ongekookte spaghetti
  • 350 milliliter water
  • Peper en zout
  • Verse basilicum naar smaak

Stappenplan

Stap 1: Snijd de ui in halve ringen, de knoflook in dunne plakjes en de cherrytomaatjes in kwarten.
Stap 2: Was de verse basilicum en snijd de worst in dunne plakjes.
Stap 3: Doe alle ingrediënten zonder olie of boter in een pan en voeg hier ook de ongekookte spaghetti aan toe.
Stap 4: Bestrooi met peper en zout en schenk het water over de rest van de ingrediënten.
Stap 5: Breng het geheel aan de kook en draai daarna het vuur laag. Kook het gerecht in 8 – 10 minuten tot al het vocht verdampt is en de spaghetti is gaargekookt. Roer tijdens het koken de spaghetti af en toe door zodat het niet teveel gaat plakken.
Stap 6: Serveer deze makkelijke eenpanspasta met geraspte parmezaanse kaas.
Stap 7: Eet smakelijk!

Share this Post

About the Author
Oh My Foodness

Oh My Foodness

blogfoto_groot3Sabine Koning schrijft op haar populaire food- & travelblog Oh My Foodness met een persoonlijk tintje en een knipoog, want het leven is al serieus genoeg. Natuurlijk is gezond en uitgebalanceerd eten belangrijk, maar soms vergeet je daardoor te genieten. Sabine inspireert je op Oh My Foodness en in haar video’s om voluit van het leven te genieten.





Favorieten“Rauwe ham, cervelaat of grillworst, vooral die met een beetje kaas.”
Mmmm"Broodje carpaccio van Turks brood, carpaccio vlees of rauwe ham, truffelmayonaise, zongedroogde tomaten, rucola, Parmezaanse kaas en pijnboompitjes.”
Hoe“De slager op de zaterdagmarkt maakt iedere week een weekpakketje vleeswaren. Hierdoor heb ik altijd verschillende vleeswaren in huis voor op brood, crackers, in salades of om gerechten mee op te fleuren door het in plakjes of reepjes te snijden.”
Memoires“Met vleeswaren ben ik opgegroeid. Ik weet niet beter of mijn moeder stond ’s avonds de lunchtrommel van mijn vader klaar te maken: I know, luxe! Een stuk of zes boterhammen met een laagje boter en een plakje vleeswaren. Cervelaat, gebraden gehakt, ham en gekookte worst waren favoriet. Als ik cervelaat ruik zie ik die hele setting van mijn moeder in de keuken weer voor me. Nostalgie!”
Motto“Eat well, Travel often”
Tip“Denk verder dan je gewend bent. Weet je hoe lekker het is om een plakje salami op te snijden en door de pasta heen te doen? En kipfilet vleeswaren kun je prima gebruiken in een salade.”
Niet missen
Het ‘Guilty Pleasures Kookboek’, het eerste kookboek van Sabine in november 2015.

Kijk voor meer informatie en recepten op
http://www.ohmyfoodness.nl/