Van Smulweb

Vleeschwaar recept vleeswaren rijst schotel kipfilet chorizo

Herleef die zinderende Spaanse zomer met dit flamenco feestje op je bord. Met deze pittige Spaanse rijstschotel met chorizo en kip ben je in één klap weer terug in de mediterraanse sferen. Olé olé!

Vleeschwaar recept vleeswaren rijst schotel kipfilet chorizo

Mediterraans feestje op je bord

Bereidingstijd

Bereiden: 20 minuten

Boodschappenlijst

voor 2 personen

  • 1 ui
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 eetlepel paprikapoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 2 kippenbouillon tabletten
  • 100 gram chorizo, in plakjes
  • 150 gram rijst
  • 200 gram kipfilet, in blokjes
  • Olijfolie
  • Zout en peper
  • Flinke mespunt chilipoeder
  • Een halve citroen
  • Koriander of peterselie

Stappenplan

Stap 1: Snijd de kipfilet in blokjes en de chorizo in gehalveerde plakjes.
Stap 2: Pel en snipper de ui en de knoflook.
Stap 3: Verhit de olie in een pan en bak de kip en de ui.
Stap 3: Voeg vervolgens de knoflook, chorizo en de rijst toe en meng het geheel met de paprika- en chilipoeder. Breng het de rijstschotel daarna op smaak met wat zout en peper.
Stap 5: Voeg de tomaten en het sap sap toe en verkruimel de bouillontabletten boven de pan. Schenk hier ongeveer 1/4 liter water bij, en zorg ervoor dat de rijst ongeveer 1 cm onder water staat.
Stap 6: Breng de rijst aan de kook en laat het gerecht op een laag vuur ongeveer een half uur zachtjes pruttelen tot al het vocht is opgenomen.
Stap 7: Roer de koriander of peterselie door de rijst en meng slot een scheutje vloeibare margarine en een kneepje citroensap door de rijst.
Stap 8: Buen provecho!

Share this Post

About the Author
Smulweb

Smulweb

Op dit inspiratieplatform voor food-lovers vind je elke dag nieuwe inspiratie voor je dagelijkse maaltijd, etentjes met vrienden of de lekkerste taarten.

Maak een eigen pagina aan en bewaar daar je favoriete recepten en deel ze met vrienden of familie. Zoek recepten op ingrediënt, kies recepten uit talloze categorieën, laat je inspireren door vragen, expertise of recepten van andere bezoekers of deel zelf.

Onder ‘Wiki’ lees en leer je alles over voedingsmiddelen, kruiden en seizoensgroenten. Lekker koken en genieten van pure en verse ingrediënten is iets wat we weer vaker thuis doen. Mede door de vele inspirerende kookprogramma’s op televisie en omdat we niet altijd wekelijks uit eten willen of kunnen. Internet maakt het heel easy en toegankelijk om inspiratie op te doen en met elkaar te delen en Smulweb is daarvoor de perfecte online hotspot.

Niet missen
Smult is hét kooktijdschrift van Smulweb met daarin altijd ruim 60 maakbare recepten van de lekkerste cheesecake tot aan een verrassende risotto. Alles staat stap voor stap uitgelegd. Smult staat vol tips en recepten van top- en thuiskoks en geeft antwoord op brandende kookvragen, allemaal in een fris inspirerend hip jasje.
Voor meer informatie en een preview ga naar www.smult.nl

kijk voor meer informatie en recepten
http://www.smulweb.nl/