Van Smulweb

vleeschwaar Kabeljouw met Katenspek smulweb 3840x2160

Een stevige zeevis boordevol Omega-3 in een deken van knapperig katenspek.  En of dat nog niet genoeg is, komt hij ook nog eens op een bedje van de meest geliefde groente van Nederland.

vleeschwaar Kabeljouw met Katenspek smulweb 3840x2160

Slapende vissen

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 4 stukken kabeljauw van 120 gram
  • 24 plakken katenspek
  • 200 gram cherrytomaten
  • 8 blaadjes salie
  • 300 gram aardappels in de schil
  • 6 eetlepels olijfolie

Stappenplan

Stap 1: Leg 3 plakken katenspek naast elkaar met een kleine overlap. Leg over 1/3 ook 3 plakken
Stap 2: Bestrooi de kabeljauw met wat peper en leg er twee salieblaadjes op. Leg de kabeljauw op het spek en rol deze in. Herhaal dit met de andere stukken.
Stap 3: Verwarm de oven voor op 200 graden, gasoven stand 4
Stap 4: Kook de aardappels gaar en laat ze uitstomen
Stap 5: Doe de cherrytomaten met wat peper en zout en de olijfolie in een ovenschaal en zet deze 15 minuten onderin de oven
Stap 6: Verhit een koekenpan en bak hierin de vispakketjes even aan, tot het spek mooi verkleurt
Stap 7: Leg de pakketjes ook in een ovenschaal en zet deze 10 minuten in het midden van de oven
Stap 8: Leg op elk bord wat aardappeltjes en prak deze met een vork
Stap 9: Leg de vispakketjes erop en verdeel de tomaatjes over de borden.

Share this Post

About the Author
Smulweb

Smulweb

Op dit inspiratieplatform voor food-lovers vind je elke dag nieuwe inspiratie voor je dagelijkse maaltijd, etentjes met vrienden of de lekkerste taarten.

Maak een eigen pagina aan en bewaar daar je favoriete recepten en deel ze met vrienden of familie. Zoek recepten op ingrediënt, kies recepten uit talloze categorieën, laat je inspireren door vragen, expertise of recepten van andere bezoekers of deel zelf.

Onder ‘Wiki’ lees en leer je alles over voedingsmiddelen, kruiden en seizoensgroenten. Lekker koken en genieten van pure en verse ingrediënten is iets wat we weer vaker thuis doen. Mede door de vele inspirerende kookprogramma’s op televisie en omdat we niet altijd wekelijks uit eten willen of kunnen. Internet maakt het heel easy en toegankelijk om inspiratie op te doen en met elkaar te delen en Smulweb is daarvoor de perfecte online hotspot.

Niet missen
Smult is hét kooktijdschrift van Smulweb met daarin altijd ruim 60 maakbare recepten van de lekkerste cheesecake tot aan een verrassende risotto. Alles staat stap voor stap uitgelegd. Smult staat vol tips en recepten van top- en thuiskoks en geeft antwoord op brandende kookvragen, allemaal in een fris inspirerend hip jasje.
Voor meer informatie en een preview ga naar www.smult.nl

kijk voor meer informatie en recepten
http://www.smulweb.nl/