Van Smulweb

Vleeschwaar recept vleeswaren Italiaanse mini rollade rauwe ham

Zelfgemaakte minirollades om je vingers bij af te likken.

vleeschwaar-recept-vleeswaren-italiaanse-mini-rollade-rauwe-ham

Rol je rollade

Bereidingstijd

30-60 minuten (baktijd 15 minuten)

Boodschappenlijst

Voor 4 personen

  • 8 plakjes rauwe ham
  • 4 ongepaneerde varkensschnitzels
  • 2 el zongedroogde tomatentapenade
  • 1 bol mozzarella (à 125 gram), in plakjes
  • 1 snufje peper
  • 2 el olijfolie
  • 250 g tagliatelle
  • 250 g haricots verts, schoongemaakt
  • 2 el pijnboompitten
  • 75 g rucola
  • 4 el olijfolie extra vierge
  • 1 snufje zout
  • 4 cocktailprikkers
  • 1 ingevette ovenschaal

Stappenplan

Stap 1: Verwarm de oven voor tot 160 C.
Stap 2: Leg 2 plakjes ham op het werkvlak en leg er een schnitzel op. Besmeer dit met tapenade. Leg er 1 plakje mozzarella op en bestrooi het geheel met peper naar smaak.
Stap 3: Rol het vlees in de ham op en zet het vast met een prikker.
Stap 4: Verhit in een koekenpan de olijfolie en bak de rollades rondom bruin aan. Leg ze in de ovenschaal en bak de rollades in de voorverwarmde oven in 15 min. verder gaar.
Stap 5: Kook ondertussen de tagliatelle (volgens de aanwijzingen op de verpakking) en de haricots beetgaar.
Stap 6: Rooster in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
Stap 7: Giet de tagliatelle af en meng dit met de haricots verts, de rucola, de pijnboompitten en extra vierge olijfolie.
Stap 8: Voeg zout en peper naar smaak toe.

Serveren: Verdeel de tagliatelle over de borden en leg er een mini-rollade bij.

Share this Post

About the Author
Smulweb

Smulweb

Op dit inspiratieplatform voor food-lovers vind je elke dag nieuwe inspiratie voor je dagelijkse maaltijd, etentjes met vrienden of de lekkerste taarten.

Maak een eigen pagina aan en bewaar daar je favoriete recepten en deel ze met vrienden of familie. Zoek recepten op ingrediënt, kies recepten uit talloze categorieën, laat je inspireren door vragen, expertise of recepten van andere bezoekers of deel zelf.

Onder ‘Wiki’ lees en leer je alles over voedingsmiddelen, kruiden en seizoensgroenten. Lekker koken en genieten van pure en verse ingrediënten is iets wat we weer vaker thuis doen. Mede door de vele inspirerende kookprogramma’s op televisie en omdat we niet altijd wekelijks uit eten willen of kunnen. Internet maakt het heel easy en toegankelijk om inspiratie op te doen en met elkaar te delen en Smulweb is daarvoor de perfecte online hotspot.

Niet missen
Smult is hét kooktijdschrift van Smulweb met daarin altijd ruim 60 maakbare recepten van de lekkerste cheesecake tot aan een verrassende risotto. Alles staat stap voor stap uitgelegd. Smult staat vol tips en recepten van top- en thuiskoks en geeft antwoord op brandende kookvragen, allemaal in een fris inspirerend hip jasje.
Voor meer informatie en een preview ga naar www.smult.nl

kijk voor meer informatie en recepten
http://www.smulweb.nl/