Van Kees Elfring

kees elfring huevos rancherso

Huevos Rancheros. Een heerlijke mediteraanse variatie op ons spiegeleitje. Begin je dag goed met dit stevige tortilla ontbijtje met chorizo, guacamole en zwarte bonen!

kees elfring huevos rancherso

Mexicaanse start

Bereidingstijd

Bereiden: 20 minuten

Boodschappenlijst

voor 4 personen

Huevos rancheros 

  • Blikje zwarte bonen 
  • 150 gram chorizo
  • 8 eieren
  • 4 eetlepels crème fraîche
  • 100 gram fêta

Guacamole

  • 3 avocado’s
  • 1,5 limoen sap + zest
  • 1 sjalot
  • 3 eetl. olie
  • 5 takjes koriander
  • 1 theelepel chipatle peper uit blik

Tomatensalsa 

  • 5 tomaten
  • 1 sjalot – gesnipperd
  • 1 limoen zest + sap
  • 2 eetl. olie – mag olijfolie zijn
  • 5 takjes koriander
  • 1 theelepel chipatle peper uit blik

Stappenplan

Huevos rancheros (deel 1)
Stap 1:
 Snijd de chorizo in kleine stukjes.
Stap 2: Bak de chorizo in een koekenpan tot de stukjes krokant zijn. 

Guacamole & tomatensalsa
Laat de chorizo langzaam knapperig worden en maak ondertussen de guacamole en tomatensalsa klaar.
Stap 1: Prak de met een vork de avocado’s fijn.
Stap 2: Snipper de sjalot.
Stap 3: Pluk de koriander.
Stap 4: Meng de geprakte avocado’s met de sjalotjes, koriander, olijfolie, limoensap en de chipotlepepers.
Stap 5: Herhaal dezelfde stappen voor de tomatensalsa, maar mix de ingrediënten op het einde met de tomatenblokjes en de olijfolie.

Huevos rancheros (deel 2)
Stap 1:
 Zodra de chorizo krokant is bak je de spiegeleieren in dezelfde pan.
Stap 2: Toast de tortilla eventjes in een aparte koekenpan en verwarm de zwarte bonen.
Stap 3: Maak de tortilla af met de zwarte bonen, de spiegeleieren met chorizo, guacamole, tomatensalsa, crème fraîche en kaas.
Stap 4: 
Eet smakelijk!

Share this Post

About the Author
Kees Elfring

Kees Elfring

kees-lg-bwKees is - met een chic woord - patron cuisinier van het Amsterdamse restaurant/table d’hôte (dagelijks wisselende kaart) Marius en het naastgelegen worst/wijncafé Worst. Hij ontwikkelde zich in een gezin van economen, juristen en krantenmensen tot kok. Natuurlijke ingrediënten, markten, wijn en eetcultuur werden al vroeg in de jaren 80 een passie. Op dit inspiratieplatform kon de eigenaar van restaurant Worst uiteraard niet ontbreken, een match made in heaven!

Favorieten: Friese droge worst van slagerij Walburg en droge ham van boerderij De Panhof
Mmm: gegrilde groene asperges met krokant gerookt spek en geschaafde Parmezaanse kaas
Hoe: Denk ruimer dan een boterham met een plakje ham, we kunnen nog veel leren van onze omliggende landen.
Memoires: Warm Zeeuws spek met verse capucijners toen ik geslaagd was voor mijn middelbare school
Motto: zoek naar puur voedsel
Tip: thuis een snijmachine vergroot de mogelijkheden en de kwaliteit enorm
Niet missen: 'It takes a village to kill a pig" door Jeffrey Steingarten's boek "The man who ate everything" Prachtverhaal over de ontstaansgeschiedenis van alle hammen en worsten

Fotocredits Restaurant Worst