Van Charlot Veenstra

Parmaham, mozzarella en zelfgemaakte basilicum mayonaise zijn de hoofdingrediënten van de meest goddelijke broodjes die je ooit zult proeven. Wij garanderen je dat je bij de eerste hap in de hoogste Italiaanse culinaire hoge sferen zult belanden. Buon appetito!

Vleeschwaar-vleeswaren-recept-gevuld-caprese-brood-parmaham-mozzarella-23

Een stukje Italië op je bord

Bereidingstijd

Bereiden: 30 minuten

Boodschappenlijst

Gevuld capresebrood

  • 6  italiaanse bollen
  • 4  tomaten
  • 2 bollen mozzarella
  • 0.5 bos basilicum
  • 125 g rucola
  • 250 g parmaham

Basilicum mayonaise

  • 0.5 bos basilicum
  • 10 ml witte wijnazijn
  • 1 el fijne mosterd
  • 2  eidooiers
  • 300 ml druivenpitolie

Extra nodig

  • 6  houten prikkers

Stappenplan

Basilicum mayonaise

Stap 1: Pluk en hak de basilicum fijn.
Stap 2: 
Klop de azijn met de mosterd en de eidooiers romig en breng deze op smaak met een beetje zout en peper. 
Stap 3: 
Voeg al roerend, druppelsgewijs de olie toe. Doe dit heel rustig. Wanneer je dit te snel doet gaat de mayonaise namelijk schiften.
Stap 4: 
Voeg zodra de mayonaise vol en romig is de basilicum toe. 
Stap 5: 
Breng de mayonaise zonodig nog op smaak met wat zout en versgemalen peper.

Capresebrood

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 °C. Bak de broodjes in circa 12 minuten goudbruin en krokant.
Stap 2: Snijd zodra het brood is afgekoeld de kapjes van het brood en hol het brood uit.
Stap 3: Besmeer de binnenkant en het kapje van het brood met de zelfgemaakte basilicum mayonaise.
Stap 4: Snijd de tomaten en mozzarella in plakken en snijd de basilicum in kleine stukjes.
Stap 5: Vul het brood op met laagjes mozzarella, tomaat, basilicummayonaise en verse basilicum.
Stap 6: Leg vervolgens de rucola in het kapje en snijd de broodjes in tweeën.
Stap 7: Zet de broodjes vast met een prikker met een plakje parmaham.
Stap 8: Tast toe!

Share this Post

About the Author

Charlot Veenstra