Van Francesca Kookt

vleeschwaar eimuffins metham francescakookt

Deze hartige muffins heb je in een handomdraai gebakken en je kunt er ook nog eens je koelkast mee leeg koken als je groente- of vleesrestjes hebt

vleeschwaar eimuffins metham francescakookt

Ruimt lekker op

Bereidingstijd

Bereiden: 15 minuten
Wachttijd: 15 minuten (oven)

Boodschappenlijst

voor 12 muffins

  • 10 eieren
  • Zout & peper
  • Kleine stukjes groenten bijvoorbeeld stukjes tomaat, courgette, wortel, , paddenstoelen, knolselderij, pastinaak en/of bonen mais en doperwten
  • Kaas: bijv. blokjes belegen kaas, mozzarella of geraspte Parmezaanse kaas
  • Kruiden (fijngesneden verse)
  • Vleeswaren bijvoorbeeld restjes gekookte of rauwe ham of snijworst

Stappenplan

Stap 1: Verwarm de oven voor op 200 graden of gasovenstand 4
Stap 2: Klop de eieren los met peper en zout. Je kunt eventueel ook nog andere specerijen toevoegen, denk aan kerrie, kurkuma of paprikapoeder
Stap 3: Vet je muffinblik goed in en vul de bakjes met je favoriete combi’s. Bijvoorbeeld de combi met blokjes belegen kaas en gekookte ham of tomaat met ricotta, basilicum, rauwe ham en Parmezaanse kaas
Stap 4: Verdeel het eimengsel over het muffinblik
Stap 5: Zet het muffinblik in de oven en bak ze in 15 minuten gaar en goudbruin. Ze worden mooi bol in de oven, maar zodra je het bakblik uit de oven haalt, stort dit ook net zo snel meer in. Niet druk om maken, doet niets af aan de smaak
Stap 6: Laat de muffins afkoelen en haal ze uit het blik

Share this Post

About the Author
Francesca Kookt

Francesca Kookt

francescakookt-wendyvanbreefotografie-1Carnivoor pur sang Francesca wordt zielsgelukkig van een goed stuk geroosterd vlees. Deze populaire foodblogger inspireert je maximaal met lekkere, makkelijke en gezonde gerechten voor het hele gezin. Zo wordt deze dagelijkse bezigheid nog leuker!


Favorieten: “Doe mij maar een goede rosbief, pastrami, filet americain met uitjes of de gerookte ribeye waar mijn slager ook vleeswaar van maakt.”
Mmmm: “Carpaccio van rosbief met geroosterde bietjes en balsamicoazijn, daarmee maak je gegarandeerd indruk.”
Hoe: “Ik eet vleeswaren niet alleen op brood, maar verwerk ze ook in salades, antipasti, carpaccio of ik bak broodjes van wat leftover pizzadeeg waar ik vleeswaren in doe.”
Memoires: “Het plakje worst dat ik als kind altijd bij de slager kreeg was echt een feest.”
Motto: “Eten is genieten!”
Tip: “Vraag je slager vaker om een ons vleeswaren die hij zelf heel lekker vindt. Zo ontdek je verrassende nieuwe dingen.”
Niet missen: In 2016 het boek van Francesca Kookt over de culinaire opvoeding van kinderen ‘Mag ik nog een hapje’.

Kijk voor meer recepten van Francesca op www.francescakookt.nl
Fotocredits: Wendy van Bree