Of je nu een uitgebreide pauze hebt of juist een korte, of je nu lunch maakt voor vrienden of jezelf, of je nu tijd hebt om lekker op je gemak te lunchen of iets zoekt voor on the go: hier vind je inspiratie en recepten voor rond het middaguur.


Broodje gerookte kip met rabarberchutney

Van Francesca Kookt

Vleeschwaar recept broodje gerookte kip rabarber chutney Francesca Kookt vleeswaren
Voor een goede lunch hoef je echt de deur niet uit!  Met deze smakelijke sandwich met gerookte kip en rabarberchutney (die je overigens in een handomdraai op tafel zet,) overtroef je namelijk zó de sandwiches van je favoriete lunchcafé. Ruimt lekker op BereidingstijdBereiden: 15 minuten Boodschappenlijstvoor vier personen Chutney: 1el olijfolie 1 ui, fijn gesnipperd 1 stukje gember van 1cm, gepeld ... Read More

Vitello Tonnato

Van Smulweb

Vleeschwaar vitello tonnato fricandeau vleeswaren recept
De hemelse Vitello Tonnato van Smulweb is het perfecte voorgerecht voor bij een chique diner. Nóg fijner is dat je dit gerecht binnen tien minuten op tafel zet! Italiaanse Vitello Tonnato met fricandeau BereidingstijdBereiden: 10 minuten Boodschappenlijstvoor 4 personen 350 g gebraden kalfs- of varkensfricandeau (vleeswaren) 1 blikje tonijn op naturel olie 1 potje zure room 2 el mayonaise 1 tl ansjovispasta (of ansjovis heel fijn gemaakt) citroensap ... Read More

Makkelijke Turkse tosti

Van Vleeschwaar

Vleeschwaar recept Linda Linsreceptendeler makkelijke tosti worst
De gewone kaas tosti kent iedereen natuurlijk, net zoals de ooit nog exotische tosti Hawaii. Helaas is voor velen de nieuwigheid daar inmiddels al van af. Een tosti variant die wellicht nog niet iedereen kent is de verrukkelijke Turkse tosti van onze Vleeschwaar fan Linda Walvius! Turkse tosti BereidingstijdBereiden: 20 minuten Boodschappenlijst Turks brood of Turkse bollen Turkse worst in plakjes Kaas in ... Read More

Palingworst gevuld met macedoine van groenten

Van Alain Caron

Vleeschwaar-vleeswaren-recept-palingworst-gevuld-met-macedoine-van-groenten-Alain-Caron-7
Palingworst kennen we vooral als broodbeleg op ons bammetje. Onze chef Alain Caron weet er uiteraard weer een heus culinair hoogstandje van te maken. Lees hier het recept van dit heerlijke Palingworst gerecht! Palingworst á la Alain Caron BereidingstijdBereiden: 20 minuten BoodschappenlijstIngrediënten per persoon: 2 plakken palingworst (door de slager iets dikker gesneden dan normaal) 50 gr groentemix in blokjes gesneden 5 gram boter ... Read More

Bruschetta met pancetta en buffelmozzarella

Van Vleeschwaar

Vleeschwaar recept bruschetta pancetta buffelmozzarella bourgondisch samen
Ben je op zoek naar een lekker en makkelijk voorgerechtje of een hapje voor bij de borrel? Maak dan deze bombastisch lekkere bruschetta's naar een recept van food blogger Deborah van der Pol van Samen Bourgondisch! Bron: Samen Bourgondisch Bombastisch lekkere bruschetta's BereidingstijdBereiden: 20 minuten Boodschappenlijst Stokbrood of ciabatta Pancetta Serranoham Buffelmozzarella Vijgenbalsamico dressing Tomaat Basilicum Abrikoos Geitenkaas Blaspinazie StappenplanStap 1: Snijd ... Read More

Romige mosterdsoep met katenspek

Van Smulweb

mosterdsoep-katenspek-smulweb-vleeschwaar-vleeswaar-vleeswaren
Lekker op de bank met een kommetje mosterdsoep met katenspek, dat is pas genieten geblazen! Ontdek hier hoe je deze heerlijke variant met katenspek en geitenkaas super makkelijk zelf maakt. Makkelijke mosterdsoep BereidingstijdBereiden: 10-20 minuten Boodschappenlijstvoor 4 personen 100 gr katenspek 2 dunne preien 1 liter bouillon van 2 bouillon blokjes 2 eetlepels grove mosterd 1 dl Room Culinair Allesbinder Rode ... Read More

Rosbiefrolletjes met paprikaconfiture

Van 24Kitchen

Vleeschwaar recept Rosbiefrolletjes met Iberico ham Serranoham paprikaconfiture vleeswaren Rudolph van Veen
Haal de 'pintxos' (tapas) uit San Sebastian naar jouw eigen keuken! Rudolph van Veen deelt het recept van één van de lekkere hapjes die hij in deze Spaanse stad tegenkwam. Pintxos: tapas uit San Sebastian BereidingstijdBereiden: 15 minuten Wachttijd: 15 minuten (oven) Boodschappenlijstvoor de Spaanse Rosbiefrolletjes 4 blaadjes gelatine 1 bosje peterselie 1 bosje munt 4 takjes rozemarijn 500 ml witte ... Read More

Pastrami op de gril met aardappelpuree, gekonfijte ui, spruitjes en zuurkool met portsaus

Van Alain Caron

Vleeschwaar recept Alain Caron chef Pastrami grill aardappelpuree gekonfijte ui spruitjes zuurkool portsaus
Pastrami, zuurkool en een portsaus. Daar zeg je vast geen nee tegen. Ga op chique met dit lekkere recept van chef Alain Caron. Gezond feestje op je bord BereidingstijdBereiden: 30 minuten Boodschappenlijstvoor 4 personen 4 dikke plakken pastrami van circa 1/2 centimeter 200 gram aardappels 2 eetlepels boter 100 gram zuurkool 4 spruitjes 1 deciliter port 1 deciliter kalfsjus 4 ... Read More

Kekke club sandwich met kipfilet

Van Smulweb

clubsandwich-kipfilet-vleeswaren-smulweb-vleeschwaar-recept
Een 'Smoske' zoals onze zuiderburen het noemen, oftewel 'de club sandwich.' Het is waarschijnlijk het bekendste bammetje ter wereld. Culinair recensent Johannes van Dam beschouwde het broodje zelfs als kwaliteitsmeter voor restaurants. Om jouw reputatie als thuischef wat op te krikken hebben wij daarom deze fantastische club sandwich van Smulweb voor je! Club Sandwich Bereidingstijd10 minuten BoodschappenlijstVoor één persoon 4 sneetjes wit casinobrood 1/2 avocado 1 ... Read More

Rosbief carpaccio met balsamico bietjes

Van Francesca Kookt

Vleeschwaar recept vleeswaren Francesca Kookt Rosbief carpaccio met balsamico bietjes
Heb jij zin in een salade met een stevige bite? Ga dan voor deze stoere bietensalade met carpaccio! Stoere carpaccio bieten salade BereidingstijdBoodschappenlijstvoor vier personen: 500gr rode bieten 2 teentjes knoflook 1 takje tijm 2el balsamicoazijn 1el olijfolie 2el mierikswortel 125ml crème fraîche scheutje witte wijnazijn 12 plakken rosbief rucola zeezout gemalen zwarte peper StappenplanStap 1: Boen de rode bieten schoon en snijd ... Read More